Succé för klubbsatsningen Nobelberget

13:44 13 Feb 2015

 

Den 31 januari gick startskottet för klubbsatsningen Nobelberget, och det blev succé direkt. The Green Door Project drog runt 3300 besökare och principen “en ut, en in” började tillämpas redan innan midnatt. Nu planeras nya, ännu större, fester.


Ett åtta våningar högt kontorshus, tidigare tillhåll för kemikoncernen Akzo Nobel, utgör grunden för Nobelberget i Sickla. Men det som än så länge kommit ur projektet är en enorm fest, sponsrad av ett ölmärke, som ägde rum i en helt annan lokal – den stora sporthallen bredvid.

– Det blev så stort att vi var tvungna att kommunicera ut till folk, via sms, att det var fullt. Niotusen personer hade osat. Då räknar man med att kanske fyrtio procent av dem dyker upp, men vi hade fått så mycket uppmärksamhet att siffran var högre. Det hade kunnat bli kaos, säger Jakob Grandin, som tillsammans med Martin Lagerberg är arrangör.

 


Än så länge vill de båda inte berätta någonting om nästa steg – förutom att det kommer.

– Innan sommaren. Det här var ett testprojekt för en stor ny grej, som måste synkas med tillståndsmyndigheter, plats och aktörer i en kommun som Nacka där detta projektet är ett helt nytt steg, säger Jakob.

 

Jakob och Martin ligger bakom klubbar och restauranger som Trädgården, Färgfabriken, Yard, Under Bron, Elefanten och Landet.

– Vi vill försöka bygga en ny typ av plats där livemusik kan möta klubbkulturen så att de kan vara på samma ställe.

Jakob Grandin är trött på formatet “festival”, tycker det är förlegat och “så jävla många”.

– Jag ser inte att någon vinner på festivalformatet, inte ekonomiskt heller. I stället kan man få ut samma energi i en klubb och ha den vid flera tillfällen och utvinna mycket mer. Men då behöver man hitta ett format som ger samma typ av eufori.


Och det är väl det de håller på och gör nu, “hittar ett format”. När det väl är funnet kan du vara säker på att få läsa om det här på nöjesguiden.se.
 
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!