Foto: Ola Kjelbye.

Stormen enligt Konstab

Redaktion 11:33 11 Oct 2021

KonstAB tar Shakespeares Stormen och gör den till sitt eget universum på Göteborgs Stadsteater.

För information: Under föreställningen visas verkliga och animerade erotiska och pornografiska scener på projektionsskärmar. Det förekommer höga ljud och rökelse.

Om det är en varningstext eller reklam för konstkollektivet KonstAB:s nya föreställning låter vi vara osagt, men det låter onekligen redan på förhand som en intressant take på Shakespeares Stormen. Tolkningen beskrivs som en maximalistisk helhetsupplevelse som försöker manipulera och beröra, och är det något gruppen tidigare har visat prov på så är det väl just det. 

Konstkollektivet har tidigare gästat Göteborgs Stadsteater med trilogin Total trygghetTotal fräschhet och Total strukturalitet. Med Stormen tar de nu en plats i Göteborgs Stadsteaters ordinarie repertoar. Pjäsen invigde Göteborgs Stadsteater 1934 och var även den pjäs som återinvigde teaterhuset efter ombyggnationen 2002. 

Den här gången ger konstkollektivet KonstAB oss en fysisk, fartfylld och färgsprakande version av Shakespeares klassiska sagospel.
– Shakespeare arbetade ofta med pjäs i pjäsen. Vi i KonstAB vill ställa oss utanför vår föreställning, utanför det faktum att vi återger. För att se att vi valt att återge Stormen. Det får inte bli att man bara går till jobbet, säger Ossian Melin.

Kollektivet KonstAB blandar allt som oftast videokonst, ljudverk och dramatik och är nu bland annat aktuella med produktionen av den första gemensamma långfilmen Vernissage hos Gud, en surrealistisk komedi om Gud och dadaism.

Stormen spelas åtminstone till en början från den 8 oktober till den 14 november.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2021.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!