Stora utelistan - Stockholm

Redaktion 15:11 1 Jun 2011

Vilka är ansiktena du bara ser i festdimman? Nöjesguiden har kartlagt människorna du har hånglat, dansat och bommat en cigg i rökrutan med. Här är listan över stans mesta och bästa festare.Foto: Emil Jönsson

1. Vanessa Falk
artist

Denna klubbkameleont tillhör Stockholms-royalty och har precis släppt sin andra singel Beg Like a Dog. Hon hittas vid baren på Pleasant, bakom skivspelare eller på scen över hela Stockholm och är en nödvändig ingrediens för klubbkvällen. Vardagstristessens farligaste motståndare heter Vanessa Falk.
Grattis till förstaplatsplaceringen! Hur känns det?
– Tack så jättemycket, det känns helt otroligt kul! Jag tror förövrigt att det är första gången jag har kommit på första plats i mitt liv. Jag ska fira det här skithårt.
Vilka tre ställen säkrar en fulländad kväll?
– Det spelar egentligen inte så stor roll var jag är, så länge jag har med mig dem jag har allra roligast med. Till exempel min vapendragare Hannah (Arnhög, red. anm.). Musiken måste ju vara bra också! Om jag inte får dansa står jag ut ungefär en kvart ute på en klubb. Så för mig är det inte stället som gör det, utan snarare klubben för kvällen. Typ Stockholmsnatt, The Soul Lounge och där Dj Viet-Naam, Tony Zoulias eller Taro spelar för kvällen.
Hur laddar du för en lyckad utekväll?
– Det bästa jag vet är att hänga ute en hel dag med sol och bad. Sedan släpar jag mig till Pleasant på Kammakargatan som är mitt stammisställe. Där laddar jag med något gott att äta, drinkar eller ett par öl. Det är alltid bra musik där och nu på sommaren händer det något där varje dag.

 2
Marith Welin-Berger & Signe Siemsen
PR-person och proffsminglare samt modell och bloggare
Till en början utgjorde Marith Welin-Berger Signe Siemsens motsvarighet till Elin Klings Linn Gustavsson. En sorts ständig sidovagn. Utöver tjänsten på en PR-byrå jobbar hon på ett gemensamt projekt med Signe, nämligen att synas så mycket som möjligt på mingelbilder, alla nätter i veckan, ett jobb de utför med bravur.
                       


3
Salvatore Scappini
nattklubbschef på Kåken och Spy Bar
Salvan härskar på Stureplan och syns oftast på Kåken och Spy Bar med kameran i högsta hugg. Har du aldrig blivit förevigad med en bild har du inte gjort Stockholm på rätt sätt.
Du som är ute hela tiden, hur hinner du nära ditt aldrig sinande filmintresse?
– Söndagar är min heliga filmdag. Jag snabbspolar två b-filmer och tittar på två hyfsat pretentiösa filmer.
                       


4
Ida Rislöw
bloggare och dj
Modell sedan smala, oändliga och omyndiga tonårsben som redan då stod på exklusiva fester och VIP-klubben V i skinnjacka och stuprör. Ida Rislöw är ett utelivets veteran och en av få bloggare som fått spela på Gubbrummet samtidigt som hon spelar kommersiella hits på klubben H1.
                       


5
Fredrik Etoall
fotograf
Eventtorsdag är inte eventtorsdag om du inte stöter på fotografen med Stockholms högsta hår, Fredrik Etoall. Alltid lika stilig, trevlig, och ja, fin i håret. På helgerna påträffas han säkrast på Spy Bar och Hell's Kitchen.
Om du skulle ta och beskriva ditt festliv för oss här.
– Spontant, okomplicerat och i sällskap med folk som klarar sig själva (vem pallar ha någon som hänger över axeln hela tiden).
Har du alltid ozonsprayen i väskan, eller hur ser håret ut klockan fyra på morgonen egentligen?
– Har tyvärr ingen väska, men min inneficka är perfekt för Wellas 75 ml. Har jag gjort det stora misstaget att inte ta med flaskan får jag hoppas att håret är så otvättat att det inte vet någon annan riktning än rakt upp, annars får man ta en GT och smeta in. Det brukar också fungera bra.
                       


6
Petra Tungården
redaktör på bubbleroom.se
En livs levande Barbie. Glamourama-Petra har med sin livsfarliga charm varit ett fast inslag i Stockholms uteliv de senaste åren. Syns lite överallt, från Kåken till Ambassadeur, med Nöjesguidens forna moderedaktör som trogen parhäst.
Du har ju lyckats hålla dig kvar på listan i hela två fantastiska år! Hur har du burit dig åt egentligen?
– Jag har legat med Nöjesguidens redaktion, gått på lite för många gratisfester där det har serverats fri alkohol och putat lite för mycket med läpparna på lite för många mingelbilder. 
Vad är det absolut mest genanta du har gjort när du varit ute?
– För någon månad sedan försökte jag övertala vakterna på Kåken att jag skulle få muddra ALLA gäster för att någon klåfingrig arbetslös hycklare hade lagt beslag på min tredje iPhone 4. Jag vägrade ge mig, började muddra gäster ohämmat själv i baren, vilket resulterade i en drös telefonnummer på fuktiga servetter dränkta i alkohol, ett skrik, en rejäl baksmälla – men ingen telefon.
Vad tenderar hända när du är riktigt svävande?
– Min paradgren är fylle-sms. Mina fingrar dansar över tangenterna och mitt sinne leker dumdristiga lekar så fort alkoholen slår till. Inga ord blir för stora och ingenting blir för snuskigt – tänk dig en överkåt Bert Karlsson på tjack.
                       


7
Zeke Tastas
driver reklambyrån The Pistöl Agency
”Reklamgalningen” Zeke är i princip en del av inredningen på Riche och Sturehof, där han charmar sönder allt och alla som kommer i hans väg.
Hur känd är du?
– Jag är precis så känd att jag inte behöver mitt efternamn längre och jag är precis så okänd att jag inte skulle komma undan med att referera till mig själv i tredje person.
Om du var tvungen att dumpa en brud på en klubb, vilken klubb hade du valt och varför?
– På Natten. Givet. Hon skulle vara den enda gråtande tjejen på stället och jag skulle ha 400 andra att välja mellan. Kanske elakt men spektakulärt och det är väl ändå det livet måste handla om?
Vilket ställe är oskönast i stan?
– Jag vet inte riktigt, svår fråga. Till och med Stage Bar i Hornsbronx kan vara kul i rätt sällskap. Men jag måste svara Laroy för att det är det enda stället som har slängt ut mig. Så vitt jag minns. Varför minns jag inte, men folk påstår att jag heilade. Vilket låter lite mysko, jag är ju övertygad blatte.
                       


8
Michaela Forni
chefredaktör, tv-profil och bloggare
Ett ständigt inslag i stockholmsnatten och när hon inte globetrottrar hittas hon garanterat på egna klubben H1 på F12 Salongen varje lördag. I hennes sällskap gör du bäst i att festa hårt och iklä dig ett ständigt leende.
 9
Aaron Eklöf
frilansjournalist och fotograf 
Vet du inte vem Aaron är har du uppenbarligen aldrig satt foten på en svartklubb. Utgångskonnässören med efterfestbloggen är lika hemma på Stureplan som utanför tullarna och dyker upp när det vankas mingel.
Vilka ställen vill din kväll absolut inte vara utan?
– Som den sunkhakskonnässör jag är måste jag vara ärlig och säga mitt kvartershak Nivå22, TROTS deras chockhöga prishöjningen på cider nyligen. Det var där jag lärde mig att snusa av mina tjejvänner på måndagarna som blev någon form av struktur i min mediefrilansande vardagsvaskning. Men allting har sin tid. Vecko-dagarna är numera egentligen bara en lång väntan till söndagen då partyproffsen har stormöte i en kvart någonstans.
Vilken ”restaurang” serverar bäst fyllekäk?
– På franska bistron Republik lyckas min gode vän alltid leverera ett fat ostron med en enkel citronklyfta på saltbädd, trots att det närmar sig stängning. Annars är det väl burgaren för en tia på dygnetrunt-öppna Donken på Fridhemsplan som jag älskar att mumsa på framför fönstret till det dygnetruntöppna gymmet på vägen hem. McFridhem är för övrigt stans bästa utsiktsplats för sociologer eller för den som bara vill stirra på galet folk runt fyratiden. Där kan man alltid se babes i förra säsongens illa passande klackar, blålinjen-casuals, lodisar, gangsters eller en packad Kissie.
                       


10
Staffan Lindberg
dj och producent
Före detta malmöbo, före detta Nöjesguiden-medarbetare. Dj, producent, klubbarrangör och allmän glädjespridare. Staffan Lindberg påträffas allt som oftast på Spy Bar, F12, Slakthuset, och har garanterat koll på vart du går efter stängning.
11
Linn Asplund
modell
Stenhårda Linn Asplund ger sig ut i natten i ett försvinnande litet, svart signumfodral bara en modellkropp som hennes kan bära upp. Män har en fäbless för att bära runt henne, och vi klandrar dem inte.
Du har exemplarisk (svart) stil när du är ute – när trillar du ner i färgburken på dansgolvet nästa gång?
– Jag kommer aldrig trilla ner i en färgburk. Jag har försökt trilla dit, men det är något med färg som inte passar mig. Jag är ju dock en väldigt färgglad personlighet om man får vara lite självgod. Då passar det att klä ner den med dödens färg.
Vilket är ditt favoritställe?
– Jag älskar ett bouleställe som heter Boule1 på Närkesgatan. De har ett grymt pingisrum där det kan vara typ 50 personer med på rundpingis på kvällarna. Från riktigt sköna lodisar till riktigt sköna brudar med höga klackar och mörkt smink.
                       


12
Evelina Appelskog
jobbar i showroom
Blondiner har roligare, om inget när fröken fräken Appelskogs vimmelbilder läggs under lupp. På Nöjesguiden gillar vi blondiner och deras (alltid) blonda sällskap; och inte minst snälla, rara, minglande, fint klädda blondiner.13
Sima Korenivski
fotograf
Denna vassa ukrainska med det stora leendet är i första hand namnkunnig för att hon fångar hånglande fulla människor på bild och göra det utställningsvärdigt, i andra hand för att hon besitter mer attityd än vad som rimligtvis borde rymmas i en enda människokropp.
                       


14
Anders Wendin
artist
Trots att han numera reser 150 dagar om året lyckas han, precis som förra gången, slå sig in på Nöjesguidens stora utelista. Imponerande, men sedan uppenbarar ju sig Moneybrothers utstrålning liksom per automatik vid spektakuläriteter på hemmaplan.
                       


15
Martin ”Miss Inga” Johansson
dragqueen och bloggare
Jämte hans biroll i Glamourama som Anna Hibbs personliga bög och klubbarrange-manget på Berns är Martin Johanssons största merit hans frekventa framträdanden som kvinnan Miss Inga. Namnet kan diskuteras, han kallar sig i alla fall inte “Ursula”.
På vilket ställe sätter du absolut inte din fot och varför?
– Jag har faktiskt inget sådant ställe. Jag har en alldeles för splittrad bekantskapskrets för att kunna ha sådana principer. Ibland hänger jag på Noppes med en sugardaddy och ibland på ett ölhak med en gangsterpolare. Det har även hänt att jag hamnat på en sunkig strippklubb tillsammans med någon känd person eller toppolitiker för den delen också om nu sanningen måste komma fram.
 Väljer du vem du ska vara av er två beroende på vilket ställe du ska till, eller hur funkar det där egentligen?
– ”Miss Inga” är lite som en prostituerad. Inget betalt – inget drag. Orka sminka upp sig och springa runt på stan i obekväma klackar utan att få pröjs! Nu jobbar jag ju som husdruga fyra arbetspass i veckan på 2.35:1/Tvåan och Berns-terrassen samt som klubbvärdinna varje onsdag på Hump på F12. Det bör väl räcka mer än väl för alla tranny lovers och faghags som finns i Stockholm?
                       


16
Wayne Seretis
projektledare MTG
Det är inte helt ovanligt att springa på TV3:s PR-klippa Wayne i Gubbrummet sent på nätterna. Men bara varannan vecka. Resten av tiden har han hand om sin son, men tro inte att han sitter hemma och har tråkigt för det. Wayne ger oss hopp om att allt det roliga inte är över bara för att man skaffar barn.
Du är ju lätt den coolaste farsan i stan. Men det här med medtaget barn och minglande – hur går det ihop egentligen?

– Åh, vi är en perfekt combo. Jag tar ölen, han får kapsylerna. Han är ju min bästa kompis, så vi är oskiljaktiga de veckor han är hos mig, även om det innebär att man får gå hem senast nio.
Vad skulle du vilja se mer av i stans klubbliv?
– Om jag fick önska något nu när det är sommar är det fler fester i parker med kulörta lyktor och obegränsat med rosévin och Tony Zoulias i båset. Hippie möter hiphop!
På vilket ställe ser vi dig en perfekt sommarnatt?
– Överallt där det är tillåtet med Ulf Lundell-knäppning på skjortan. 7 på Sjöfart är en bra start, sedan cyklar vi till Trädgården och hör en bra spelning och avslutar med en promenad längs Årsta-viken hem till Hornstull medan måsarna slåss om våra kebabrester.
                       


17
Nina Johansson
modeexpert
Modeskribenten Nina Johansson borde byta bana till att enbart häva öl, titta på fotboll, nätverka via Twitter och synas precis överallt. Ingen gör det bättre.18
Gustaf Törling
creative director
Dagdrömmande tjejers och killars hjärtan slår volter, men kön till Gustaf är längre än en tidig morgon-line up utanför arbetsförmedlingen under lågkonja. Chans på stans hetaste singel? Ja, kanske.
Den där sexiga badboylooken och sena festkvällar. Har du liksom någon slags kvinnopincett i bakfickan som du plockar bort skadedjur med från dig själv?
– Först, tack för den vänliga komplimangen. Om jag säger att det absolut är så och att det nästan har blivit ett problem för mig, kan vi inte bara köra på det då?
Vart går man om man vill ragga på dig?
– Terminal 5.
Du har ju huserat mycket utomlands – hur står sig Stockholms utescen internationellt?
– Självklart är det alltid spännande att gå ut i New York, São Paulo eller Los Angeles, men i Stockholm finns dina bästa vänner, de snyggaste tjejerna och de stökigaste nätterna. En oslagbar kombination, så oslagbar att jag tror att jag måste flytta tillbaka till New York i höst för att överleva.
                       


19
Mathias Nordgren
fotograf
Om du har blivit fotad av Mathias Nordgren – hurra, hurra! Alla som är något fastnar i denne Stureplansfotografs dyra kameralins. Men lika ofta, om inte oftare, som han står bakom kamerahuset hittar vi honom framför. Och med all rätt, även mingel-fotografer har rätt att ta ledigt ibland.20
Mackan Lindström
inköpschef på Solo och dj
Flitigare och härligare minglare får man leta efter. En fest utan Mackan och Skinnjackan känns som en julafton med gran inköpt kvällen innan – sned, kal och förbannad, svärande morsa.
                       


21
Daniel Odelstad
eventarrangör
Den begåvade och mångfacetterade Odelstad kokar goda karamellsoppor (med förbundna ögon) åt kunderna på The Story Lab. Det sägs att han skrivbordsbefriade kvällar gärna putsar glajjorna och rutinerat plöjer de poshiga inneställena runt om i stan.
                       


22
Filip & Lina Adamo
head of local på Sony Music samt fotograf
Det här med att utelivet ska vara ett minne blott så fort man har "stadgat sig" är ingenting som rör det äkta paret Filip och Lina i ryggen. Båda framgångsrika inom sina respektive yrken, med stora kontaktnät, ses titt som tätt i vimlet. Och de förgyller varje tillställning! Bra Filip och Lina.23
Alkiz
mästertwittrare
Skyddad av anonymitetens kevlarväst går Alkiz full till jobbet efter en natt av festande och låter Twitter veta det. Denna självproklamerade vinhagga beställer vinflaskor med ett sugrör och ogillar att hon blir snäll på fyllan.
Är du alkis?

– På visitkortet står det: komiker/poet/mannekäng/inspiratör/wine-lover av rang. I can be alkiz 4 U.
Vad gör du när du inte är ute?
– Jag ser till att det blir lite ordning på denna cirkus till arbetsmarknad, samt häxar loss med mina suggor/haggor och min otroligt härliga tjej.
Vad har du för skvaller att droppa?
– Man kan tro att jag är en skvallrig häxa men I don't know shit. Plus, om jag får reda på något, oftast skvaller från modevärlden, glömmer jag alltid bort det efter cirka 15 minuter.
Berätta något som vi inte känner till, men som vi borde känna till på andra sidan.
– Googla "göken är fågelvärldens främsta skurk" och läs den artikeln – allt man behöver veta för att uppnå lycka.
                       


24
Karin Bylund
redaktör på modette.se
Karin Bylund kan beskrivas på följande sätt: ett socialt geni. Den långa östermalmsbruden som känner kreti och pleti jobbar som redaktör på modette.se och är stammis på i princip alla ställen värda namnet kring Stureplan.25
Damon Rasti
mångsysslare
En välbehövd klubbrebell som inte räds att öppna munnen eller gå loss på tangentbordet när arrangörer beter sig omoraliskt. Ett ugångsproffs av rang som syns där dansgolvet är svettigt.
                       


26
Louise Sundell
vintagebloggerska
Vi utnämner Louise Sundell till Stockholms tatuerade Marilyn Monroe. Förutom att driva klubben och bloggen Petit Putain är hon även den röda mun ni konstant ser i Elsa Billgrens blogg.
                       


27
Tjocke-Jimmy
mångsysslare
Tjocke-Jimmy, straight outta Malmö, har det senaste året blivit ett fast inslag i stockholmsnatten. Tjock är han inte, däremot väldigt trevlig. Under sommaren håller han i onsdagarna på wiggerbaren nummer ett, Pleasant.
                       


28
Malin Forsberg
journalist
Malin Forsberg må skriva så att pennan ryker, men jädrans bananer vad bra hon är på att vara en minglande journalist. Dessutom borde hon tilldelas pris för alltid prydligt fixat svall.
                       


29
Sedir Ajeenah
pluggar PR
En av stans mest välklädda män som är det yttersta beviset på att fler borde våga sig på att bära fluga. Spottar du honom inte på Kåken eller F12 har du antagligen hamnat fel.
                       


30
Linda Sundblad
artist
Vad är forna Lambretta-ångerskan Linda Sundblad bäst på? Att trycka i dimman eller stå på scen? Vi bollar över frågan och konstaterar att hon bränt ner studion, är tillbaka singelaktuell och definitivt att räkna med framöver.


 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!