Kagges, Centan, Lådan.

Stockholmspriset 2017: Krog

Redaktion 13:14 17 Nov 2017

Här är det bästa nya som Stockholm hade att erbjuda under 2017 inom kategorin krog. Se alla nomineringar till Stockholmspriset 2017 här.

Centan
Den bagisbaserade krogen lyckas med att få bekväma innerstadsbor att ta sig utanför tullarna och det säger egentligen tillräckligt. Högkvalitativa rätter och avslappnad men proffsig personal som får kala vita väggar att kännas hemtrevligt. Lokalt och säsongsbetonat, välkomnande och knökfullt.

Kagges
Det var inga små skor som skulle fyllas när man tog över Frantzéns gamla lokal i Gamla Stan, som även har huserat den smått legendariska Mistral. Men med gott självförtroende och hantverk kommer man långt, och Kagges hittar perfekt balans mellan pretentioner och smaksättning. Resultatet är en krog du vill återvända till i samma ögonblick du går ut genom dörren. 

Lådan 
När Flipping Burgers öppnade för en sådär fem-sex år sedan gick den i bräschen för en till synes evig hamburgertrend, och Jon Widergren har med facit i hand suddat ut alla eventuella tvivel om att hans skapelse skulle vara en fluga. Det var därför med höga förväntningar vi såg fram emot hans nya krog Lådan, och vi blev inte besvikna. Lådan är i all sin enkelhet en briljant krog det är omöjligt att inte tycka om. 

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!