Stockholmspriset 2016: Mode

Redaktion 09:52 9 Dec 2016

Här är det bästa nya som Stockholm hade att erbjuda under 2016 inom kategorin mode. Se alla nomineringar till Stockholmspriset 2016 här.

Christopher Insulander
Med obestridlig integritet och ett unikt sinne för stil har Christopher Insulander bidragit till att göra några av Sveriges mest framgångsrika artister till stilikoner och försett oss med årets starkaste editorials. Sällsynt kombinerar han elegans med punk och lämnar ingen uttråkad. Han är ett kreativt geni, helt oöverträfflig.

Amaze
Förra året alstrades något banbrytande på den svenska modescenen- en alternativ arena för unga designers att visa sina verk. I år öppnades den nya plattformen upp för allmänheten och blev därmed en fullständig motpol till det typiska modevisnings-formatet. Amaze är ett normbrytande, demokratiskt och lustfyllt forum helt utan kreativa restriktioner.

Nisch Model Management
Ansvarstagande, ärligt och rakryggat jobbar modellagenturen Nisch Management aktivt för att diversifiera modebranschen med dess enfaldiga skönhetsideal och skapa en trygg miljö för modellerna verksamma i den. Agenturens grundare Mathias Fältmarsch och Love Bråding representerar moral och ger oss hopp om den i regel mycket inskränkta mode(ll?) branschens framtid.  

Stockholmspriset delas ut den 13 januari på Scalateatern.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar