Stockholmspriset 2016: Media

Redaktion 09:46 9 Dec 2016

Här är det bästa nya som Stockholm hade att erbjuda under 2016 inom kategorin media. Se alla nomineringar till Stockholmspriset 2016 här.

Skörheten av Ahang Bashi
Skörheten tar sig an det ständigt undangömda ämnet psykisk ohälsa på ett otroligt modigt, starkt och äkta sätt. Och vem har egentligen bestämt att det är någonting sjukt med att få panikångest? Vi vill se mer av Ahang Bashi som regisserat och filmat sig själv och sin familj när hon mått som sämst.

Martha & Niki av Tora Mkandawire Mårtens
En film som börjar i den dramaturgiska slutklämmen, Martha Nabwore och Niki Tsappos blir världsmästare i streetdance och glädjen är total. En smart film om en till synes helsynkad duo som inte alls tänker likadant och som plötsligt måste ta nästa steg tillsammans. En hänförande och inspirerande film.

De dödas röster av Sara Bergmark Elfgren
En melankolisk thriller i en klass för sig. I en tid när var och varannan släpper den ena improviserade samtalspodden efter den andra är **De dödas röster** av Sara Bergmark Elfgren och medförfattare en njutning för trötta öron. Dramaturgi, förstklassigt skådespeleri och detaljrikedom skapar ett växande obehag i kring en uppenbar tragedi.

Stockholmspriset delas ut den 13 januari på Scalateatern.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar