Stockholmspriset 2014: TV

Redaktion 12:17 12 Dec 2014Här är det absolut bästa Stockholm hade att erbjuda under 2014 inom kategorin TV. Se alla nomineringar till Stockholmspriset 2014 här.Raskortet
I en tv-värld som präglas av homogenitet var Raskortet ett välkommet tillskott. Här lät Osmond Karim annars åsidosatta berättelser få stå i rampljuset. För vissa innebar det stor igenkänning, för andra en välbehövlig väckarklocka.Full Patte
I år skänktes äntligen en svältfödd publik inte bara en, utan två röster, i Bianca och Tiffany Kronlöf. Två röster som fick oss att höja våra egna, skratta och sjunga med i det mest nödvändigt banbrytande svensk tv har erbjudit på länge.

Hej Bianca Kronlöf, grattis! Hur känns det?
– Tack! Det känns som att gå i sjuan och bli nominerad av niorna till att vara coolast i skolan. Så det känns utan att överdriva asfett!

Efter Full patte har det varit full rulle för er båda. Kommer vi få se en säsong två?
– SVT har inte gått ut med ett officiellt svar än. Så vi vet inte hur vi ska svara på den frågan. Det får vara öppet för tolkning.

Full patte balanserade mellan skarpt trams och allvarligare ämnen, vilket gav serien en trevlig rytm. Hade ni en tanke om hur ni skulle beröra tittaren?
– ”Skarpt trams”, fan vad fint sagt! Tack! Vi ville att serien skulle handla om saker som kändes viktiga och akuta för oss, så förhoppningsvis höll andra också med.

Bianca, om du skulle skapa en ny Snubben-karaktär, vem skulle det vara/ vad skulle karaktärisera hen?
– Du... Nu går du händelserna i förväg. Om jag skriver det nu avslöjar jag något som komma skall. Men helt ärligt är det så att jag har typ fem olika karaktärer som jag skulle vilja göra något med. Väntar bara på tillfälle att visa dem istället för att prata om dem!Agnes-Lo Åkerlind
Kristallen-belönade Jills veranda lyckades utmana och ifrågasätta, beröra och påverka. Med ett svårslaget öga för oberättade och meningsfulla historier har Agnes-Lo Åkerlind revolutionerat det ofta daterade tv-mediet.

Samtliga nomineringar finns att hitta här. Stockholmspriset delas ut den 20 december.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!