Stockholmspriset 2014: Musik

Redaktion 11:12 12 Dec 2014

Stockholmspriset 2014

Här är det absolut bästa Stockholm hade att erbjuda under 2014 i kategorin Musik. Se alla nomineringar till Stockholmspriset 2014 här.

Seinabo Sey

Seinabo Sey
Vi har bara fått en försmak än så länge, men är redan överväldigade. 2014 var året då Seinabo, en av Sveriges absolut bästa röster, gav oss en omtumlande EP, bjöd in till en sagolik spelning på Dramaten och hamnade på ett frimärke. Om det här är början kan vi inte ens föreställa oss fortsättningen.

Silvana Imam

Silvana Imam
Rak samhällskritik och politiska ställningstaganden samsades med släpigt tunga beats på När du ser mig • Se dig. Men mer än att bästa rapskivor har normbrytare och skapat rum där även de som sticker ut kan känna sig bekväma.

Grattis Silvana! Hur känns det? 
– Jättekul! Fan vad fett, jag blir jätteglad!

Det känns som att 2014 verkligen var ditt år. Har du någon aning om vad det kan bero på? 
– Ja, jag känner också så! Jag har saknat den här rösten och har jobbat stenhårt för det här. Fan vad rätt, inte för att låta dryg, men det känns som att det är rätt, att jag är rätt! Med tanke på hur det ser ut i Sverige tror jag att vi behöver någonting. Det är fett att en antirasist och en superfeminist blir nominerad och får medieutrymme!

Vad tycker du annars har varit det bästa med 2014? 
– Att jag träffat RMH och gjort musik. Men att jag träffat min tjej har också varit en bidragande faktor till lycka. Men bäst är kanske att äntligen få utrymme att vara den jag är, och förmedla det med musiken och att det tas emot. Det är den största känslan, att jag har det här stödet. Det är mäktigt.

Vad hoppas du på 2015? 
– 2015 ska SD inte vara kvar i riksdagen, och sedan ser jag fram emot att släppa min EP som kommer i början av nästa år. Jag ser också fram emot roliga samarbeten och att bara fortsätta skriva och kämpa och flytta ihop med min tjej. Jag ser också fram emot min festivalturné!

Lorentz

Lorentz
Att få se en stjärna stiga så snabbt inför så öppen ridå är ingen vardagshändelse. Få artister har tagit över så fullständigt som när han släppte sin solodebut, och när vi ser tillbaka på 2014 kan vi enkelt konstatera: det är Lorentz som har visat oss vägen.

Samtliga nomineringar finns att hitta här. Stockholmspriset delas ut den 20 december.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!