Stockholmspriset 2014: Klubb

Redaktion 10:43 12 Dec 2014Varsågod – här är det absolut bästa Stockholm hade att erbjuda under 2014 i kategorin Klubb. Se alla nomineringar till Stockholmspriset 2014 här.

Big Belly Sound

Big Belly Sound 
De har under 2014 outtröttligt korsfarit för karibisk dansmusik både på klubb, svartklubb, park och strand. Big Belly Sound är Do It Yourself i dess sanna bemärkelse. Allt de har är ett gäng kompisar, ett ljudsystem och en obeveklig vilja att sprida stämning vart de än går: vare sig det är en källare på Södermalm eller en gräsplätt bakom KTH. Big Belly gör något få lyckats med: enar Stockholms brokiga reggae-, dancehall-, och socascen till en enda kokande fest.

Musikaliska

Musikaliska 
Precis när vi kände att det började gå inflation bland Stockholms sommarklubbar hände någonting. Det öppnade inte bara ett nytt ställe, utan ett riktigt bra sådant där man omsorgsfullt jobbat med inredning och ambitiösa bokningar för att skapa en urban klubbkänsla. Med oklanderlig taktkänsla och smakfull tonalitet blev Musikaliska därför ett självklart tillhåll för oss under sommaren.

Hej Johan Mattsson – grattis! Hur känns det?
– Tack så mycket. Det känns givetvis ärofyllt att få bli nominerad tillsammans i sällskap av alla andra duktiga klubbarrangörer i den här stan.

Vilken har varit den största utmaningen med att få igång Musikaliska?
– Att arbeta med Mattias Hedlund. Skämt åsido, våra förhandlingar med hyresvärden drog ut på tiden vilket resulterade i att vi endast hade tre veckor på oss att förvandla innergården till den visionen vi hade från början. Stor eloge till våra snickare som arbetade dag och natt för att se till att vi kunde öppna i tid.

Vad blir nästa projekt?
– Vi fokuserar helt och hållet på att få igång verksamheten inne i huset på Musikaliska. Steg ett blir restaurang samt musikbar och lite längre fram klubbdel.Vårbergs dansservice
Klubb och dans planerades aldrig in i miljonprogrammen. Men 2014 skapades titt som tätt köer om nätterna i Vårbergs Centrum. Tack vare Sara Kaaman, Gonzalo Vargas, Sofia Neves och Erik Annerborns visioner blev Angelo’s bar och kök plötsligt en mötesplats för skeva stilar, vegoburgare och vänner av äkta dansgolv. Vårbergs Dansservice visade på ett smart och genuint kul sätt exakt hur utmärkt det går att ta kulturlivet utanför tullarna.

Samtliga nomineringar finns att hitta här. Stockholmspriset delas ut den 20 december.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!