Stockholmspriset 2014: Bar

Redaktion 11:00 12 Dec 2014Här är det absolut bästa Stockholm hade att erbjuda under 2014 i kategorin Bar. Se alla nomineringar till Stockholmspriset 2014 här.

Erlands

Erlands
Få ställen har förmåga att få en att känna sig som en stammis vid första besöket, men Erlands lyckas. Det är litet, familjärt och förbaskat trevligt. Erlands glimrar som en liten diamant i den här rätt gråa delen av Vasastan och utgör en anledning att ta sig hit. Vill du inte sippa välblandade cocktails finns även hantverksöl, kaffe och bakverk.

Mikkeller

Mikkeller Bar
Äntligen har det omåttligt populära danska mikrobryggeriet Mikkeller öppnat bar i Stockholm. Med bland annat 20 olika öl på fat som byts kontinuerligt och personal som kan guida dig till det du inte visste fanns kan det inte bli annat än rätt. Välj om du vill ha stort eller litet glas och hänge dig till ölets lustar.Radio Skanstull
Med årets mest gränsöverskridande genremix av radiobar och restaurang har gänget bakom Trädgården tagit klivet in till city. Här serveras soul food, öl och radio mellan 11 och 02. Dagtid bjuds pratradio och lunch för områdets kontorsfolk, kvällstid svidar vi om till monkey bizztishor och klubbhäng.

Hej Nadja Chatti, grattis! Hur känns det?
– Jättekul och otippat! Vi på Skanstull älskar att vara en outsider i city. Vi tre tjejer som jobbar här föredrar att överraska folk genom vår anonymitet snarare än att ställa oss i ledet av alla mustaschprydda bartenders i närområdet.

Hur får man egentligen till en kombinerad radiobar och restaurang?
– Det gör man inte, man får testa sig fram och se vad som fungerar. Radion är vårt hjärtegull som vi absolut inte vill göra oss av med, samtidigt är det en svår sak att driva när vi är en liten fri radiobar som inte går på bidrag utan lever på det vi tjänar på barerna.

Vad är ni mest stolta över i år?
– Att vi lyckats få till ett sjukt bra kvällshäng. På de 68 kvadratmetrarna har vi ändå lyckats skapa en klubbig känsla med bra priser.

Vad har vi att se fram emot 2015?
– Vi kommer fortsätta köra våra hiphop- och urbankvällar och slänga in fler experimentella inslag på vår afterwork. Det kommer vara mer öppet genremässigt och vi kommer också försöka få in lite spoken word-kvällar och konst.

Samtliga nomineringar finns att hitta här. Stockholmspriset delas ut den 20 december.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!