Tantobadet.

Stockholms tio bästa badplatser

Redaktion 15:01 20 Jun 2016

Tröttnat på dina gamla vanliga stränder?

Här är storstans trevligaste, renaste och varmaste badplatser som du kanske, eller kanske inte, visste om.

1. SMEDSUDDSBADET
En av innerstans mest populära stränder, så var här i god tid om du vill ha en bra plats för din handduk. Trots detta går det att hitta lite mer avskilda, lummiga badställen i närheten.
Resväg: Tunnelbana till Fridhemsplan.

2. LÅNGHOLMSBADET
Ett stenkast från Hornstull finns en hel ö som verkar vara gjord för bad. En fullpackad strand finns att tillgå, men leta hellre upp en klippa att ha för dig själv. Ät en rejäl husmanskostlunch på Långholmens Wärdshus när du ändå är där, så orkar du plaska hela dagen.
Resväg: Tunnelbana till Hornstull eller buss 4 till Högalidsgatan.

3. KAMPEMENTSBADET
För alla som hellre badar i en klorrenad pool än i Mälaren är Kampementsbadet som hittat. Ganska liten bassäng, desto större omkringliggande gräsmatta – ultimat för soldyrkare.
Resväg: Tunnelbana till Gärdet.

4. ERIKSDALSBADET
När inte popfestivalen Popaganda huserar på Eriksdalsbadets utomhusområde under slutet av augusti är det fritt fram att bada i de fyra väl tilltagna bassängerna. Dessutom är man välkommen att grilla, basta, spela beachvolley och bordtennis eller leka på den tillhörande lekplatsen. Matservering finns.
Resväg: Tunnelbana till Skanstull.

5. FREDHÄLLSKLIPPORNA
Antagligen badet med finast utsikt i hela Stockholm. Inte det mest barnvänliga av bad, eftersom klipporna bitvis är ganska branta, men väl en perfekt plats för att lägga sig ner och bara resa sig för ett svalkande dopp.
Resväg: Tunnelbana till Kristineberg.

6. BRYGGORNA PÅ LILLA ESSINGEN
Här finns både traditionella badbryggor och en liten konstruerad vik med omkringliggande trappor av trä. Sällan smockfullt eftersom mest boende i området vet att badet ens existerar. Varning för öppet, och således ganska kallt, vatten.
Resväg: Buss 1 till Lilla Essingen.

7. FLATENBADET
Stockholms största friluftsbad ligger vid sjön som sägs vara en av Stockholms renaste, Flaten i Skarpnäck, och erbjuder även boulebanor, beachvolleyplan och minigolfbana.
Resväg: Buss 811 eller 816 från Gullmarsplan, eller 401 från Slussen, till Flatenbadet.

8. HELLASGÅRDEN
En riktig friluftsoas, sommar som vinter. Varmt i vattnet, närliggande bastu och ett rejält mysigt fik – vad mer kan en badsugen begära?
Resväg: Buss 401 från Slussen till Hellasgården.

9. TANTOBADET
Nybyggd, stor badplats med sandstrand, gräsmatta och hopptorn. Här badar barnfamiljer, ungdomsgäng och pensionärer sida vid sida. Nytt för i år är bryggbastun som flyter ute i vattnet.
Resväg: Tunnelbana till Hornstull.

10. VINTERVIKEN
Vintervikens badplatser erbjuder både rep att svinga sig ut i vattnet med och mer traditionella strandremsor kring Trekanten.
Resväg: Tunnelbana till Aspudden eller tvärbana till Trekanten.

Matcha badsuget med glassuget – här är Stockholms bästa glassbarer.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!