Foto: Oscar Bendrik

Stockholms största kulturscen öppnar i Banantemplet

09:21 14 Mar 2023

I juni öppnar den nya kulturscenen B-K i den ikoniska byggnaden vid Frihamnen, känd som Banan-kompanietbyggnaden eller kort och gott Banantemplet.

Den kulturklassade byggnaden renoveras nu för att bli Stockholms största kulturscen för konserter, festivaler, klubbar och evenemang med en kapacitet att husera 3750 människor samtidigt. Bakom satsningen ligger Kulturarenor som sedan tidigare driver Trädgården, Fållan, Färgfabriken Evenemang, Eden och Under Bron i Stockholm. 
– Byggnaden är ett landmärke i Frihamnen, en av de första byggnaderna som uppfördes på platsen. Vi känner oss hedrade att få förvalta arvet, att få vara delaktiga i omvandlingen av  området och skapa en kulturdestination för Stockholm. Bananerna åker ut och kulturen åker in, säger Martin Lagerberg, VD och initiativtagare i ett pressmeddelande.

Öppning planeras i juni, men ännu vill verksamheten inte avslöja några kommande evenemang. B-K:s verksamhet ska kretsa kring progressiv kultur med fokus på livemusik och klubbar. Arrangörerna menar att verksamheten ska bli en katalysator i Frihamnens transformation från logistikcenter till en plats fylld av kultur, mat, dryck och liv. 

B-K öppnar i juni på Frihamnsgatan 14.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!