Stockholms nattliv livesänder ett dygn

13:45 19 May 2020

Det internationella fenomenet United We Stream kommer till Stockholm.

Stockholmseditionen av United We Stream går av stapeln på nationaldagen och kommer att tas ut i form av en livesänd festival från åtta olika platser. Livesändningen pågår under 24 timmar och syftet är att samla in pengar till drabbade venues, tekniska producenter, konstnärer och artister.

Initiativtagare till projektet är Nattrådet med bland andra Jakob Grandin (Gather Festival, Trädgården) och Johanna Beckman som är kreativ chef för Trädgården.
– Det här är en chans att på riktigt få visa upp Stockholm som den levande och vibrerande stad den faktiskt är. Vi blir första land i världen som genom United We Stream visar upp åtta magiska platser som representerar Stockholms mångfald och uttryck, säger Jakob Grandin.

Vilka artister som deltar är ännu inte officiellt, men sändningen är gratis och produceras i samarbete med Stockholms Stad samt Visit Stockholm.
– Det är fantastiskt att Stockholms nattliv går samman och skapar ett digitalt evenemang som engagerar många i denna oerhört utsatta tid. Musik- och nöjeslivet är en viktig del av Stockholms identitet och attraktionskraft som vi alla måste vara rädda om, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd Stockholms stad.

Schemat för livesändningen ser ut som följer:


  • Hosoi klockan 10.00–13.00 
  • Södra Teatern klockan 13.00–16.00 
  • Trädgården klockan 16.00–20.00
  • Stadshustornet klockan 20.00–22.00 
  • Förbindelsehallen klockan 22.00–02.00 
  • New Hours klockan 02.00–06.00 
  • Hammarbybacken klockan 03.30–05.00
  • Skogen klockan 06.00–10.00


Stödbiljetter till initiativet säljs via unitedwestream.se i samarbete med Tickster.
– Initiativet i Berlin lyckades samla in över tre miljoner kronor första veckan, och det är vårt mål att försöka matcha det – om inte bräcka det. Vi måste tillsammans se till att det finns något nattliv att gå tillbaka till när pandemin är över, säger Jakob Grandin. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!