Nu är det dags att avtäcka Brännerian.
Vägg i vägg med produktionsverksamheten på Folkungagatan öppnar nu Stockholms Bränneri en egen bar som kommer att hålla öppet tre dagar i veckan. Tanken är att all sprit som serveras i Brännerian kommer att produceras på plats.
– Vi kommer att tolka olika drinkars beståndsdelar och själva bygga variationer utifrån egna idéer och lokala ingredienser. Det här är något vi redan gör idag i de produkter vi säljer på flaska och burk, men på Brännerian kommer det att bli fundamentalt, säger Anna Wikner som grundat bränneriet ihop med sin man Carl.
Förutom det superlokala dryckeskonceptet kommer Brännerian också att erbjuda mat signerad kocken tillika kompisen Joel Åhlin.
– Vi är stora beundrare av Joel och hans matlagning, och i och med att vi sedan start haft ett nära samarbete så kändes det naturligt att nu också ta fram Brännerians matkoncept tillsammans, berättar Carl Wikner.
Barchef på Brännerian blir Myles McCarthy och baren som öppnar i september kommer till en början att hålla öppet torsdag till lördag.