Stockholms Bränneri expanderar

16:26 18 Sep 2019

Stockholm Bränneri välkomnar en ny destillationspanna - Bleckan. 

Sedan Vin & Sprit lade ner sin produktion på Reimersholme har Stockholms Bränneri varit Stockholms första hantverksmässiga destilleri. Verksamheten startade på Södermalm i mitten av 2016, produktionen har varit småskalig och manuell där varje flaska fått ett unikt batch och flasknummer. 

Produkterna är ekologiska och produceras i en gammal Jaguarverkstad mitt på Södermalm i Stockholm. Fram tills idag producerades ginet i en 350 liters destillationspanna ”Fåfängan”. Produktionen har legat på drygt 100 000 flaskor ekologiskt gin per år och säljs idag på 13 marknader världen över. 

Nu expanderar Stockholms bränneri när "Bleckan" får flytta in – en  destillationspanna som rymmer 1200 liter. I samband med utbyggnaden av produktionen så kommer även besöksverksamheten utvecklas. En permanent bar och ett kök håller på att färdigställas i lokalen. Tidigare har kapaciteten satt begräsningar, därför har det varit svårt att ta emot nya förfrågningar från både Sverige och utlandet

- Vi kommer nu ha möjligheten att ta emot mer besök här på bränneriet, både i form av provsmakningsbesök men också i form av barkvällar och cocktailevents , säger Anna Wikner.

Fåfängan kommer att vara kvar i verksamheten men framförallt producera mindre och tillfälliga produkter. Stockholms Bränneri har hittills tagit fram gin ihop med ställen som exempelvis Folii, Tjoget och Oaxen. 

 

 

 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!