En gin & tonic.

Stockholms bästa Gin & Tonic

14:50 7 Apr 2015

Den 9 april firar vi årligen den internationella gin & tonic-dagen. Det vill säga dagen då vi firar vad som vid första anblicken kan se ut som världens enklaste drink.

Men sanningen är att det finns lika många sätt att blanda en Gin & Tonic som inuiterna har ord för snö, och Lindsay Lohan har prickar i registret. Här är några av de barer i Stockholm som gör den bäst. 

1. Boqueria
Jakobsbergsgatan 17, boqueria.nu 
Satsar på guldfiskskålar med den ädla drycken. 

2. Prinsen 
Mäster Samuelsgatan 4, restaurangprinsen.se
Ett gediget ginutbud. 

3. Tweed
Lilla Nygatan 5, tweedbar.se
Alkoholromantikerns Narnia. 

4. Bernies
Norrlandsgatan 24, noshandchow.se 
En massa olika ginsorter att välja mellan. Plus att du kan röka när du blir full.

5. Tjoget
Hornsbruksgatan 24, tjoget.com 
Gediget hantverk och välsorterat utbud. 

6. Konstnärsbaren
Smålandsgatan 7, konstnarsbaren.se
En riktig klassiker i Stockholms barutbud. 

7. Metropol Palais
Sveavägen 77, metropolpalais.se
Underhållningsmetropolen vet hur de ska tillfredställa sina tillresta gästers efterfrågan. 

8. Guldbaren, Nobis Hotell
Norrmalmstorg 2-4, nobishotel.se
Få ställen skriker så mycket GT som en redig hotellbar. 

9. Bar Hommage
Krukmakargatan 22, bar-hommage.com
Litet och med fokus på spriten. Ett säkert kort. 

10. Dovas
Snart i varje kvarter. 
Tillhör du dem som nöjer dig med några centiliter fulgin och Schweppes ur tvåliterspet? Se hit. 

Vi frågade även veteranbartendern Love Sjögren om hans bästa GT.
– Jag kan tycka att det är lite larvigt att ranka GT:s, för skillnaderna är hyfsat små. Tonicen gör generellt mer skillnad än valet av gin, särskilt i Sverige där standardginen i i stort sett alla barer håller hög kvalité. 

Men finns det några skillnader du kan se?
– Den stora skillnaden gör isen. Detta medför paradoxalt nog att GT:n på de flesta ställen har blivit sämre. Allt fler krogar har tagit in fräsiga ismaskiner med stora och väldigt kalla isbitar vilket är bra för skakade och rörda drinkar men dåligt för kolsyra. Eftersom jag personligen gillar min GT med markerad kolsyra så är de ofta bäst på gamla fina ställen utan cocktailfokus, med gamla häckar till ismaskiner från början av nittiotalet. Som KB till exempel. 

Loves perfekta Gin&Tonic, steg för steg.
1. Ta ett kort brett glas av old fashion-modell med massor av is som inte är sådär japanskt superkall.
2. Din favoritgin, för mig är det (i detta sammanhang) Beefeater 24.
3. Din favorittonic, för mig är det antingen Schweppes eller Fever Tree beroende på väder och humör.
4. Ringla minst en 5:a gin över isen så att alla isbitar blir fuktade och "polerade" för att putsa bort små flagor och annat som kan inverka menligt på kolsyra.
5. Sedan häll försiktigt tonicvattnet "i ett hörn" så att vi sparar så mycket kolsyra som möjligt. Tonicen ska givetvis vara kall.
6. Garnera med lime eller citron (alltid i klyfta, helst inte skiva), jag föredrar alltid citron här – men accepterar lime om ginen är Tanqueray. 
7. Drinkpinne går bra men aldrig sugrör.

Läs gärna också Mattias Kroons urgamla text om den perfekta drinken, drucken på legendariska Dickens i San Sebastian, eller Julia Gummesson om Gin & Tonic - en biprodukt av Malaria. Tycker du att vi har missat något ställe? Tipsa oss vänligen men bestämt i kommentarsfältet.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!