Stockholms bästa bad

Redaktion 21:42 13 Jun 2022

Så, låt oss redovisa de bästa platserna att svalka era kroppar på. 

När sommarvärmen markerar sin närvaro på svenska breddgrader finns det väl knappast något bättre än att ta ett svalkande bad i naturen (nåja). Många platser i Stockholmsområdet kanske inte kan mäta sig med ett havsbad längs västkusten, men uspen med huvudstaden är trots allt att det är en av relativt få storstäder där man överhuvudtaget kan bada.

LÅNGHOLMENS BAD
Långholmen, Södermalm/Hornstull
En av de trevligaste platserna att avnjuta en svensk sommar i innerstaden är utan tvekan Långholmen. Här finns även bra badplatser, inte minst i form av strandbadet på den norra delen nära Långholmens fängelsemuseum. I krokarna hittar man god brunch vid Långholmens värdshus som bygger på den pittoreska atmosfären.

FREDHÄLLSKLIPPORNA
Kungsholmen
Kanske inte en optimal badutflykt för småbarnen och mormor och morfar, men Fredhällsbadet är verkligen trivsamt under sommarmånaderna. De gemytliga klipporna erbjuder bra med sittplatser och låt oss vara ärliga: visst är det mycket roligare att bada från klippor än att gå i vattnet på en strand?

FLATENBADET
Skarpnäck
Flatenbadet i Skarpnäck erbjuder en både härlig och aktiv dag på stranden. Stranden är omringad av bryggor, hopptorn, ute-gym, beachvolleybollbana, boulebana, minigolf och ett flertal serveringar om sommaren. Plus tennisbanor för den som känner sig manad (men kom ihåg: tennis spelas ALDRIG topless).

SÖDERBYSJÖNS FRILUFTSBAD
Björkhagen
Nära Björkhagen och Bagarmossen ligger Söderbysjöns friluftsbad, mitt i Nackareservatet. En otroligt trevlig liten oas, som visserligen inte är okänd för barnfamiljer. Stora gräsplättor, barnvänlig och mysig liten strand och små fina klippor karaktäriserar området som ligger precis intill Björkhagens golfbana – vars klubbhus också serverar lunch, fika och glass.

LILLA ESSINGEN
Lilla Essingen
En liten sommarpärla mellan Kungsholmen och Stora Essingen i Mälaren. På ön och stadsdelen kan man med god min strosa runt bland mysiga uteserveringar och såklart bada lite varstans. Ett tips är även att ta med picknick till mysiga Luxparken. 

VANADISBADET
Vasastan
En storfavorit bland innerstadens barnfamiljer som erbjuder både avlastning och underhållning i den gassande solen. Här finns flera bassänger med god sikt samt kiosk, café och restaurang. Öppet från den 1 maj till 15 september från 07-18, vilket får anses generöst. 

TANTOBADET
Södermalm
Vid Drakenbergsparkens sydvästra ände hittar vi Tanto strandbad i Årstaviken. Här får vi faktiskt finkornig strand, men också bryggor, klippor, klätterväggar och hopptorn. I anslutning till badet finns även dusch och toalett. 

GRISSLINGE HAVSBAD
Värmdö
25 minuters busstur från Slussen tar dig en bit ut på Värmdö och början av Stockholms skärgård. Här lockas många till Grisslinge havsbad, som bjuder på en rymlig strand med både beachvolleyboll och lekpark. Det är också bekvämt, med alltifrån toaletter och utedusch – ja, till och med omklädningsbås. Parkeringen är hyffsat rymlig men blir full snabbt. Se till att njuta av en lunch eller fika på populära Systrarna Delselius.

LÅNGSJÖBADET
Nacka
En klassisk badplats för Nackabor med både klipphällar och mindre sandstränder. Badplatsen ligger i ett populärt motionsområde. Långgrunt vatten gör att platsen är lämplig för mindre barn att bada i. Inramningen är idyllisk, med mängder av badplatser, så det är inte omöjligt att hitta en egen plätt att slå läger på.

BRUNNSVIKENS STRANDBAD
Norra Djurgården
Ett mysigt strandbad i Brunnsviken, som dock kräver sin planering. Här finns inga kiosker eller parkering (dock en tillfällig toalett sommartid), så packa därefter. Brunnsviksbadet är ett barnvänligt strandbad, men det finns också klippor och mindre gräsytor för de större. Badet ligger inom 500 meter från tunnelbanan och Roslagsbanan.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!