Invigning av Stockholm Pride 2019.

Stockholm Pride 2020 blir en digital festival

Redaktion 11:28 29 Apr 2020

Den fysiska festivalen flyttas istället till november. 

Det blir ingen prideparad detta år, istället genomförs Stockholm Pride 2020 som flera olika evenemang för att fortsatt lyfta och stärka HBTQ-rättigheter. 
– Att vi alltid ska vara en plattform där vi lyfter aktuella hbtq-frågor ser vi som otroligt viktigt, framförallt i år. Stockholm Pride är givetvis som många andra negativt påverkade av pandemin, men vi tar tillfället i akt att samla krafter och kreativitet tillsammans med vårt community och våra partners, säger Vix Herjeryd, ordförande för Stockholm Pride.

Fredagen den 31 juli till söndagen den 2 augusti kommer Stockholm Pride att genomföra en digital festival med livesändningar från seminarier, spelningar med artister samt ett digitalt paradevent. Samtidigt lanseras Stockholm Winter Pride, en fysisk festival som går av stapeln i slutet av november 2020.
– Vi har länge funderat på att lysa upp den mörka årstiden med ett vinter-event likt flera andra prideorganisationer i Norden och i år blir det äntligen verklighet, fortsätter Vix Herjeryd.

Läs även: Lollapalooza Stockholm ställer in.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!