Stockholm Fringe firar tio år – och bjuder in Peaches

16:58 14 Aug 2019

STOFF laddar för årets jubileumsupplaga av festivalen, som bland annat kommer att gästas av musikern och performanceartisten Peaches som tvingades ställa in förra året. 

Den 3-7 september anordnas den tionde upplagan av Stockholm Fringe festival, och jubileumsåret firas med temat STOFF-X. Festivalen kommer enbart att innehålla verk skapade, regisserade och koreograferade av kvinnliga, icke-binära och transartister.

Stockholm Fringe Festival är en multidisciplinär scenkonstfestival som utspelas på ett tiotal scener runtom i staden. Årets dragplåster är alltså Peaches, som efter en av personliga skäl sent inställd medverkan under förra årets festival nu åter är aktuell för densamma. Istället för Södra Teatern blir det denna gång Orionteatern som hon gästar. Orionteatern kommer även att utgöra navet för årets specialupplaga av STOFF. 
– Peaches har en fortsatt självklar plats i årets program och det ska bli superkul att få se en av världens mest spännande artister i ett av Stockholms häftigaste scenrum, säger Adam Potrykus och Helena Bunker, två av STOFF:s medgrundare och arrangörer, och fortsätter:

– Det känns extra speciellt att Peaches ”fyller 20 år” i år och kommer till Stockholm direkt från Hamburg, där två decennier av hennes konstnärskap hyllas och firas med utställningen Who‘s jizz is this på Kunstverein, samt showen There’s only one peach with the hole in the middle på International Summer Festival Kampnagel. 

Hela programmet för STOFF-X finns uppe på festivalens hemsida, och utgörs totalt av ett hundratal programpunkter som kommer att poppa upp över hela Stockholm mellan den 3-7 september.

Program och biljetter till de olika föreställningarna hittar du på stockholmfringe.com.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2019.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!