Stockholm Brewing Co: "Mikrobryggerier är inte en utdöende trend"

13:43 9 Jan 2018

Vi har pratat med Tomas Hallgren, grundare och delägare av Stockholm Brewing Co. Han gör i princip allt på bryggeriet förutom att brygga ölen och han gillar Nöjesguidens ölmässa för den lokala exponeringen och den avslappnade stämningen. 

Tomas började brygga hemma av en slump tillsammans med en barndomsvän som ville ha en vettig hobby. De insåg efter ett tag att ingen bryggde innanför tullarna och tog då in sin tredje medgrundare för att bygga bryggverk. Sedan sa han upp sig från jobbet för att att kunna göra bryggeriet kommersiellt.
– En bra öl kännetecknas av en dryck som är god, med drickbarhet i fokus, bryggd med kärlek, och något som jag gärna dricker igen, och igen.

När vi frågar om kommande trender säger Tomas att han tror att suröl i alla dess former fortfarande kommer på stark front, men att klassiska smaker snart är här igen om man skippar marshmallows och så vidare.  

Nästa stora grej tror han är mindre festivaler där bryggerierna blir specifikt inbjudna att få närvara vid. Festivaler med mer specifik inriktning- surt,humle eller lager exempelvis. Han säger att var tillfälle har sin öl, och själv dricker han en del stouts just nu. 

– Men Preach Berliner Weisse - en mjölksyrad veteöl smaksatt med persika från Blackwell i Schweiz - är bäst öl nu. Punkt.

Enligt Tomas är det som lockar med mikrobryggerier är uppfinningsrikedomen, bra smaker och innovation. Han tror inte att mikrobryggerier är en utdöende trend eller att marknaden är mättad utan han tycker att det är kul att det dyker upp mässor även i mindre städer, då det inte är alla som har möjlighet att resa till de stora. Han tycker att man bör besöka en ölmässa främst för att upptäcka något nytt och utmana sina förväntningar på vad en öl ska/kan vara.

Läs mer om Nöjesguidens Ölmässa.

 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!