Stockholm Art Week är tillbaka

Redaktion 15:17 16 Mar 2020

Det är dags för den nionde upplagan av Stockholm Art Week. 

Den 21-26 april är det återigen dags att visa upp Stockholm som konstdestination, och under en vecka förenas därför en rad aktörer inom stadens konstscen i ett gemensamt initiativ. Stockholm Art Week startades 2012 och har sedan dess konstant vuxit både sett till antal evenemang och besökare. Idag samlar initiativet alltifrån konstsamlare och kuratorer till gallerister och konstintresserade från såväl Sverige som utlandet.
- Det finns en nyfikenhet på Sverige som kreativt land och Stockholm som konststad och det är roligt att se det ökande intresset både från aktörer, och besökare. Stockholm är en fantastisk konststad med många tongivande museum, institutioner, privata konsthallar och gallerier, säger Joanna Sundström som är initiativtagare till Stockholm Art Week. 

Bland de aktiviteter som utspelar sig under Stockholm Art Week ryms bland annat nordens största mässa för samtidskonst, Market Art Fair, som samlar 33 Nordiska gallerier på Liljevalchs. En annan av de större aktiviteterna är den konstnärsdrivna Supermarket Art Fair som utspelar sig i Skrapan. Även Spritmuseum deltar i aktiviteterna, och anordnar den traditionsenliga grupputställningen Monopol där en rad tongivande gallerier deltar. 

Stockholm Art Week pågår mellan den 21-26 april. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2020.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!