Speltest: Backbone One iOS

11:07 21 Aug 2023

När Valve lanserade sin bärbara Steamdeck våren 2022 var det kanske inte startskottet, men åtminstone beviset för en pågående revolution. “Bärbara spel” har genom hela spelhistorien betytt något annat än det stationära. Med den tekniska utveckling som nu nåtts slätas alla olikheter ut, det finns inte längre någon skillnad. Kombinationen av strömmande molnspel och små och snabba datorer gör att du lika gärna kan svinga ditt Elden Ring-svärd på datorn vid skrivbordet som i knät på pendeln.

2023 lanseras nya Steamdeck-konkurrenter allt oftare, samtidigt som marknaden för billiga och bärbara retromaskiner svämmar över. Backbone One är en simpel och smart lösning för den som vill ansluta till den bärbara rörelsen med hjälp av sin mobiltelefon.

Enkelt uttryckt är Backbone One en Switch-liknande adapter där din mobil är skärmen. Där en extern handkontroll kräver ett ställ för mobilen blir nu alltså mobilen en del av kontrollen du håller i. Den kräver inga batterier utan lutar sig helt mot din mobil och eftersom den ansluter direkt via Lightning istället för Bluetooth blir upplevelsen snabbare och mindre frustrerande. Spelar du mobilspel är det en välkommen känsla att slippa skymma skärmen med fingrar. Och använder du Backbone-appen kan du spela in gameplay-videor och ta screenshots samtidigt som du spelar.

Men helt ärligt är mobilspelen inte den bästa anledningen till att köpa en Backbone One. För där den lilla svarta plastbiten verkligen skiner är när du använder den till Remote play eller med tjänster så som det fantastiska Xbox Game Pass. Microsofts prenumerationstjänst erbjuder massvis med fantastiska indietitlar och mer därtill som gör sig otroligt bra i det bärbara formatet.

1 500 kronor för en lättviktig plastbit kan kännas i saftigaste laget, men faktum är att Backbone One är en smidig liten pryl som är lätt att ta med sig och som sammantaget bjuder på en imponerande upplevelse. Så länge din internetuppkoppling är tillräckligt bra.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera