Soraya Hashim ny bloggare på Nöjesguiden.se

12:26 2 May 2012

Med öppna armar tar vi emot och omfamnar Soraya Hashim, vår nya medlem i bloggfamiljen. Soraya är, i likhet med Tobias Norström, en allvetare inom populärkulturen. Nu när hon inte bara har startat om sitt liv utan även sin blogg, kan vi förvänta oss kvalitetsläsning om ämnen som fest, ilska, bokklubbar och Beyoncé.

Soraya, för de stackare som inte vet, vem är du?

– Jag är som den där Sting-låten. Fast mer göteborgare i Stockholm än engelsman i New York. Jag vet ju faktiskt inte heller vem jag är just nu, inte på ett allmänt flummigt Di Leva-sätt så mycket som att jag nyligen har vänt upp och ner på allt jag vet och nu ska se vad som trillar ut ur säcken. Men innan jag stod här och var alldeles förvirrad jobbade jag som programledare i P3 ett par år (bland annat Morgonpasset Helg) och innan det var jag museipedagog. Jag är dessutom en sjukt stolt medlem i den så kallade PK-maffian. Kram.


Nu när du börjar hos oss, vad kan man vänta sig från din blogg?

– En blandning mellan populärkulturell analys, tips, ilska, pepp, fezt, mat, min feta bokklubb och lite kön. Och säkert en hel del om det där förvirrade och sjukt lyxiga i att ha startat om hela sitt liv. Typ så.


Kommer du och Tobias Norström att populärkulturs-battla nu?
– Nej, jag hade ju tänkt att vi skulle slå ihop våra grymt kloka huvuden jättehårt och antingen skapa magi eller bara få väldigt ont...

Vilka andra Nöjesguidare brukar du följa?
– Numera brukar jag klicka på bloggar-knappen uppe till vänster och läsa av alla, men jag har nog läst Emelies blogg längst.

Vad kommer vi aldrig få läsa om?
– Spontant tänker jag Sten Tolgfors. Kan dock inte lova något.

Vad är ditt smalaste respektive bredaste intresse?
– Jag har verkligen inte den spärren, det som är intressant är intressant. Men repatriering av museiföremål och glass. Och ja, glass räknas som ett intresse.

Vad ska man hitta på i helgen, tycker du?
– Se min killes grymt bra och hysteriskt roliga teaterföreställning Pinsamheter på Fria Teatern (Kungsholmen). Den går fre/lör/sön kl 19. Tänk magont och gapflapp i en timme för 100 pix. Väl värt!

Sorayas blogg som inleds med en klassisk när-allt-går-fel-dag, hittar ni här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!