Illustration: Simon Gärdenfors.

Som man bäddar får man ligga

14:23 8 Jul 2009

Att one night stands förekommer i stor utsträckning bland våra läsare bevisades med all önskvärd tydlighet då vi bad dem berätta om sina mest minnesvärda sådana.

Vissa var självupplevda, medan andra hävdade att det var en kompis till en kompis. Klart är i alla fall att det journalistiska källskyddet ibland är väldigt bra att ha. Läs och njut.

"Jag har bara upplevt fina one night stands, bortsett från ett traumatiskt. Det inleddes med flört på en klubb som blev bad på stadskajen och ett iputtande av one night standets kompis. Jag puttade. Han slog i bakhuvet så illa att han var tvungen att åka till sjukhuset. Det blev inget liggande efter det, undrar ännu varför."

"Jag fick hem en kille som det var omöjligt att bli av med. Han låg kvar hela dagen i min säng och visade inte en tillstymmelse till att vilja gå därifrån. Till slut fick jag fejka ett ärende och tog en promenad runt kvarteret. När jag kom hem igen låg han kvar, helt obekymrad."

"Det här hände för några år sedan, då jag fortfarande bodde hemma och fortfarande var ambitiös nog att ”ordna lite mysigt” när jag lyckats få med mig en tjej hem. För att få till den där romantiska stämningen tände jag levande ljus bredvid sängen, massor med ljus. Det funkade ganska bra och sexet måste ha varit ganska bra också för ingen av oss märkte det som oundvikligen skedde förrän hela rummet var alldeles ljust. En kudde hade hamnat bland ljusen och elden hade spridit sig till andra sängkläder. Vi fick fly ur sängen och jag påbörjade släckningsarbetet genom att försöka kväva elden på kudden som nu bestod av smält syntetmaterial, och som brände min hand ganska illa. Och så gick ju såklart brandlarmet igång och mitt i alltihop stormar min pappa in redo att rädda liv. Jag och tjejen hördes inte igen."

"Jag satte på en norsk tjej på Roskilde. När jag som bäst tog henne bakifrån tittar hon bak och frågar: ”Vill du ta mig i pruppen eller?”. Det var fruktansvärt."

"Jag åkte hem till en tjej en gång och vi hamnade såklart i säng. När vi ligger där nakna och håller på som bäst sätts nycklarna i dörren. Hon blir helt iskall och piper till. Det visar sig att hennes ex har kvar nycklarna. Han stormar in vrålpackad och hojtar ”vem fan är det där”. Jag låtsas sova men då han inte går smiter jag in på toaletten och tar på mig de kläder jag får med mig. När jag till slut vågar mig ut har han hivat ut resten på gatan från fjärde våningen. Vi hördes inte igen. Hon och jag alltså."

"En kompis gick hem med en kille efter en klubb och när hon vaknade på morgonen hade han gått – men lämnat efter sig lite drygt fyrtio kronor i småmynt på golvet bredvid sängen. Hon ringde mig och undrade om hon precis fått betalt för sex, och om hon i så fall bara var värd växelpengar. Men det var på den tiden då fyrtio kronor räckte till ett paket cigaretter, så hon gick och handlade."

"En gång åkte jag hem med han som spelar Bert. Det var som ett practical joke bara för att kunna säga att jag har legat med den sista oskulden. Det kan jag nu."

"För ett tag sedan hade jag sällskap med en trevlig tjej. Jag brukar aldrig någonsin porrsurfa men just den här kvällen hade jag av någon anledning varit inne på YouPorn. När vi kommer innanför dörren kilar jag in på toaletten och hon ber om att få kolla sin Facebook. I samma ögonblick som jag stänger dörren inser jag mitt misstag och rusar ut lagom till att se hennes ögon bli som tefat framför en rejäl dos hårdporr. Jag gör såklart det enda rätta och låser in mig på toaletten igen. När jag vågar mig ut skyller jag allting på en kompis som jag hävdar är inneboende. Han fick även stå till svars för att det var ganska ostädat."

"Kände en kille som låg runt rätt mycket, men aldrig fick komma till två gånger med samma tjej. Enligt rykten hade han ovanan att olla tjejerna i pannan efteråt, och det skulle ju kunna vara en förklaring till varför."

"Ibland undrar jag om jag har haft sex med en kille flera gånger utan att komma ihåg det."

"Hade länge flörtat på distans med en kille från Göteborg. Vi bestämde att han skulle komma och hälsa på mig i Stockholm två dagar, så vi äntligen kunde få till det. Kvällen till ära var jag mycket nervös och svepte drink på drink. Har ett vagt minne av att jag hånglar med en ANNAN kille, och sedan är allt svart. När jag vaknar på morgonen ligger göteborgaren bredvid mig i sängen. Jag minns absolut ingenting från natten, och vågar givetvis inte fråga om vi legat eller inte, men utgår ifrån att det hänt någonting, eftersom jag är lite öm. När jag senare samma dag ringer honom för att planera kommande kväll, är han redan på tåget tillbaka till sin tjej i Göteborg."

"När min kompis låg och nuppade med en snubbe klippte hennes ex sönder foton på dem och pillade in genom brevinkastet. Akten kom av sig rätt rejält när de fick klart för sig vad som försiggick."

"Det här utspelade sig någon gång i mellan-dagarna. Vi var ute en helt vanlig vardag men lyckades vara kvar på
tre ställen i rad tills lamporna tändes. Ingen ville sluta då heller så jag hade efterfest hemma hos mig därefter. Denna blev ganska vild och grannarna var inte helnöjda men det slumpade sig som så att en snubbe stannade kvar. Vi började hångla och hade därefter sex med lampan tänd och mycket högljutt dirty talk. Morgonen efter upptäcker jag till min fasa inte bara att stegen till min loftsäng är borta och jag måste svinga mig ner som en naken apa, utan att vi dessutom ångat på med min ytterdörr öppen hela morgonen."

"Jag låg med en tjej på en festival som plötsligt utan förvarning pissade på sig under akten.
Som tur var hade hon druckit så mycket alkohol att det dunstade bort under natten och när vi vaknade var tältet torrt."

"Jag träffade en snubbe på en klubb under årets fylla, och det tog typ två minuter innan vi hamnade i sänghalmen hemma hos mig. Väl där skulle jag ge honom huvud men snoppen kom lite för långt ner i halsen. Kräkreflexen satte in och jag råkade kräkas lite på hans mage. Det sjukaste av allt är att jag än idag inte vet om han märkte det. Jag störtade in på toaletten och kräktes klart men när jag kom tillbaka var det som om inget hade hänt. Jag tror till och med att vi låg."

"När jag var 17 år gick jag på studentskiva. Jag hade laddat hemma själv med en kvarting och väl på skivan hittade jag dessutom ölförrådet.
På dansgolvet är det rätt glest men jag tar sikte på den intressantaste tjejen och när jag inser att hon har ett nitkoppel runt halsen är saken klar. Jag rycker tag i kopplet och drar henne emot mig. Efter diverse ekivoka danser stänger stället, och som 17-åring hade jag inte någon lägenhet att gå till utan vi gjorde det enda rätta: vi ringde min mormor. Mormor fick inte riktigt veta hela sanningen, så när det stod TVÅ fulla ungdomar utanför hennes dörr blev hon lite stressad och pratade om att ta fram en andra tältsäng. Efter att mormor gått och de flesta kläder åkt av kommer den oundvikliga frågan: ”Ska jag ha kopplet på mig?” Jag svarade att det inte var nödvändigt och efter en natts vild älskog vaknade jag av den klassiska känslan av att någon tyst smyger sin kos för att slippa konfrontation. Vid frukosten med mormor sades inte så mycket och så fort jag lutade ryggen mot stolen blev jag påmind om de djupa fårorna efter hennes naglar och hennes val att introducera mig till strypsex. Jag hade svårt att hålla masken inför mormor och gled snart iväg med någon ursäkt."


Simon Gärdenfors

Iboken Simons 120 dagar återger serietecknaren Simon Gärdenfors sina äventyr under fyra månaders soffsurfande. Simon föddes 1978 i Skåne men bor numera i Stockholm. Förutom att rita serier är han känd som rappare i Far & Son och Las Palmas. Nu är Simon aktuell med humorboken Nybuskis som är av vad man kan kalla det viss sexuell natur. Och ingen kändes nog bättre lämpad än honom att illustrera detta uppslag.

Vad är dina egna erfarenheter av one night stands?
–Jag hade ett fruktansvärt med en tjej som låg och drog ordvitsar under tiden. Vet inte riktigt varför men det var förfärligt obehagligt. Det var den mest traumatiska sexuella upplevelsen jag någonsin varit med om och det är nästan jobbigt att prata om det. En annan gång råkade sängen banka ner en blomkruka i huvudet på tjejen jag var med. Hon fick såklart hjärnskakning men drog någon vals för sina föräldrar att katten puttat ner den. Det är väl kanske sällan man berättar historier om bra one night stands. Ifall man har ett med någon man gillar så stannar det ju sällan kvar vid det. Och blir man ihop med personen sedan är det inte ett one night stand längre. Men folk gillar ju att snacka om sex överlag och jag tror sådana här anek-doter kanske kan fungera som en bra ice breaker.

Din nya bok Nybuskis är lite över gränsen på sina håll. Hur mycket fick du censurera?
–Många av teckningarna som är med i boken försökte jag få med i Galago innan. Då blev de både refuserade och censurerade, av okända anledningar. Med boken var det rätt skönt. Det var en av få böcker som den ansvarige utgivaren verkligen fick titta på, eftersom det var så grovt. Och där kände vi väl att antingen kör vi hela boken eller inget alls. Jag har inte fått så farliga reaktioner än så länge dock. Syrran fick ett sms av en polare där det stod typ: ”Har läst din brorsas bok nu. Säger bara, herregud! Incest med spädbarn?”. En annan rätt skojig reaktion på Nybuskis hände under releasefesten. Vi hade festen i källaren på en bar, och en av stammisarna från ovanvåningen hade fått syn på boken. Han skällde ut mig för en teckning och sa "Det här är ju bara ren nazism!". Senare på kvällen köpte han boken och ville ha den signerad. Men jag tror att det är rätt många som blir upprörda utan att våga säga det till mig. I Nybuskis är det ju inte så många skämt om vanligt sex, förmodligen för att det inte är så tabubelagt längre. Om man vill slå an på tabusvängen måste man ta i mer helt enkelt. ■
 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!