Södra Teatern startar namninsamling till förmån för sommarkonserterna

09:07 16 Sep 2019

Överklagan hotar sommarkonserterna på Mosebacketerrassen, nu startar Södra Teatern en namninsamling.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutade i sommar att Södra Teatern får ha 21 konserter på Mosebacketerrassen sommaren 2020. Södra Teatern själva hade hoppats på 28 konserter, men valde istället att se beslutet som ett startskott och började planera nästa års sommarkonserter. Nu har det emellertid blivit överklagat av grannarna.
– Jag och våra medarbetare är rent ut sagt trötta. Efter en sommar utan klagomål till Stockholms stad och alla ansträngningar från vår sida för att göra konsertupplevelserna så bra som möjligt för alla känns överklagandet som ett rejält bakslag, säger Södra Teaterns vd Samuel Laulajainen i ett upprop på etablissemangets hemsida. 

Han berättar vidare att de nu alltså har valt att starta en namninsamling för att bevara konserterna på Mosebacketerrassen.
– Vi förstår att soundcheck, konserter och gäster kan uppfattas som ett störningsmoment. Vi gör också allt för att vår verksamhet ska störa vår omgivning så lite som möjligt. Under sommaren har vi varit supernoga med att våra konserter på Mosebacketerrassen hålls inom de av nämnden fastställda decibelnivåerna och att all musik på terrassen tystnar klockan 22.00. Det handlar om 21 konserttillfällen utspritt över juni, augusti och september.

Läs mer här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!