"Vi kände att vi ville gå tillbaka lite till grunderna med vår ölbar."
Söder Om Småland har varit igång i dryga 4 år nu. Konceptet, att kombinera kreativa mellanrätter med ett bättre urval av hantverksöl, har varit med nästan hela vägen. I helgen är det dock dags för en ny inrikting på den gemytliga Möllanrestaurangens meny.
– Vårt fokus har alltid varit på att skapa en ölbar. Tidigare jobbade vi med ett ekologiskt fine dining-stuk på maten, men nu kände vi att vi ville gå tillbaka lite till grunderna och hålla tänket till just en "ölbar" dit man kan komma för att träffa vänner, dricka bra öl och äta goda burgare, berättar Julia Gahne, restaurangchef på Söder Om Småland.
Söder Oms nämnda burgarkoncept består av fyra olika burgare baserade på uteslutande närodlade, ekologiska ingredienser.
– Vi kommer att ha en vanlig, en bönburgare och en lyxigare variant med bland annat lagrad prästost och chipotlemayo som går att få både "vanlig" och vegetarisk, säger Julia Gahne.
Ska man tolka slopandet av fine dining-tänket som att det kanske inte fungerade så värst bra där mot slutet?
– Alltså, vi ligger ju på Möllan, hade vi legat på Davidshall hade det nog varit en helt annan sak, men nu känner vi oss tvungna att anpassa oss lite till vart vi ligger och vad folk vill ha häromkring.
Det nya konceptet drar igång redan i helgen. En burgare och en pilsner på Söder Om Småland kommer från och med fredagen att ligga på 130 kr. Restaurangen fortsätter ha öppet onsdag till lördag mellan 17-01, precis som tidigare.