1000skis

Snöstil

Redaktion 15:39 23 Jan 2024

Frukta ej. Nöjesguiden guidar dig till att bli varm, snygg och lite mer fattig under årets kallaste månader. 

BOSS x Perfect Moment 2.0
Tråkigt blir det inte när ett modemonster slår sig ihop med friluftsmärket Perfect Moment, signerat filmaren och skidåkaren Thierry Donard. BOSS x Perfect Moment 2.0 är en skidkollektion som utlovar den klanderfria kombinationen funktion + välskräddat. Prislappen? Tja, att dra ögonen till sig på afterskin är inte inflationsvänligt. 

J.Lindeberg FW 2023 
Lyxigt, färgstarkt och med inspiration från den amerikanska skidorten Aspen är ledorden i årets vinterkollektion från J.Lindeberg. Förutom att den inte direkt lämnar dig osedd i backen utlovas maximal bekvämlighet och funktionalitet.

Louis Vuitton LV Ski
Det franska modehuset ger sig in i skidbacken på riktigt efter att förra året ha smygstartat med en omhuldad vinterkollektion för herrar. LV Ski erbjuder allt från lager-på-lager plagg och skidglasögon till formsydda skiddräkter, allt prytt med det klassiska monogrammet. Uppstickaren är ett par skidor och en snowboard med en prislapp på drygt 114 000 respektive 94 000 kronor. Löp och köp.

Louis Vuitton

Ull utan krisidull
Svenskstickade underställ i 100 procent merinoull skulle visa sig vara en bristvara, något som hjärnorna bakom svenskägda företaget Trumpet sett till att ändra på. Plaggen kommer i tre olika kvaliteter beroende på värmandegrad och lämpar sig lika bra på fjället som för att gunga barn i lekparken en bitig februaridag.

Glint 170G Men’s Long Sleeve Nineties Stripes 999 kronor

CHIMI 
2024 års vinterkollektion består av fyra modeller skidglasögon samt ett antal lagerplagg i värmande merino, inklusive en snowsuit. Som vanligt när det gäller Chimi är ledorden tidlöst, lyxigt och med en flirt av city. 

Chimi

Snygg och synlig
Otippat att det gick att hysa varma känslor för pannlampor, än mindre att de kunde vara så pass visuellt tilltalande. Det 90 år gamla svenskägda företaget Silva erbjuder smarta och snygga lösningar när dagsljuset sviker, vilket ju så här års är i princip hela tiden. 

Silva Explore Grey, 549 kronor

Räddaren i hud-nöden
Franska hudvårdsmärket Avenes Cold Cream en modern klassiker när det kommer till att ta hand om vinterstött och narig hud. Med vitt bivax och termiskt källvatten ger den fukt, lugnar och skyddar såväl ansikte som händer från vinterns angrepp. Finns på närmsta apotek såväl som online. 

Singular Society 
Medlemsbaserade varumärket Singular Society presenterar varje år en väl utmejslad skidkollektion. Årets skapelse är inget undantag. Minimalistisk, klassiska färgval och plagg för alla lager som krävs för att hålla kroppen varm, snygg och säker under en dag i pisten. Är du dessutom medlem blir priset nästan gratis. 

Singular Society

Återbruk för naturfantaster
Naturkompaniet har öppnat en avdelning för second hand-produkter i utvalda butiker i Stockholm, Malmö och Göteborg. Här kan du lämna in friluftsplagg och utrustning du inte längre använder och låta någon annan hitta en ny följeslagare till ett förmånligt pris. Win-win för både plånbok och miljö.

Mångsidig handske
Man kan lita på Hestra när det kommer till våra händers välbefinnande. Retrodoftande modellen Wakayama Mitt kommer i fyra olika färger och passar lika bra i skidbacken som skogspromenaden. Kommer dessutom med ett extra löstagbart foder i ullfrotté för de bitigaste dagarna. 
Hestra Wakayama Mitt, 1 500 kronor

Patagonia Nano Puff
Varma, vindtäta och vattenavvisande tack vare isolering i 100 procent återvunnet PrimaLoft. Nano Puff kan vara vinterns snyggaste och snällaste vante. De här kommer du dessutom gott och väl undan med i city utan att se felplacerad ut. 

Patagonia Nano Puff, 999 kronor

Naturliga googles

Årebaserade företaget Spektrum tillverkar googles i 80 procent naturliga och biobaserade material, bland annat ricinolja och hampa. Lägg därtill en Carl Zeiss Vision lins med Sonar-teknologi som är totalt UV-säkrad. Kommer i en uppsjö trevliga kulörer. Vad väntar du på?

Helags Summit Bio Plus, 1 649 kronor

Ballingsta
Stockholmsbaserade Ballingsta bjussar på årets kanske absolut snyggaste underställ. Helt och hållet i värmande merino och handfärgade och stickade i Sverige. Matcha med strumpor och tubhalsduk och du är klar. 
Legend stained base layer bottom 1 200 kronor
Legend stained base layer top 1 200 kronor

Goldwin
Det legendariska vintersportmärket Goldwin, och tidigare hovleverantör av kläder till svenska skidlandslaget, klev för ett par år sen in på lifestyle-arenan. Årets vinterkollektion består av såväl klanderfria dunjackor som ett par skalbyxor i ull som spoiler: är snyggare än 80 procent av dina kostymbyxor. 

Goldwin, Three-dimensional down jacket, €1 200

1000skis 

Bakom svensktillverkade 1000skis finner du några av Sveriges främsta friskidåkare. De minimalistiska röda skidorna tillverkas på Åre Ski Factory, kommer i tre modeller och syftar i sin enkelhet till att dämpa suget efter att förnya sig allt för ofta. 

 

Tom Ford
Det osar medfött självförtroende och lyx om det amerikanska modehuset nya Aprés-Ski-kollektion. En viss gemytlig retroflirt infinner sig också. Kanske inget för den blyge, men sen när har inte lite hederlig konsumtion hjälpt även oss väggkramare på traven?

Tom Ford

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2024.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!