Bild: Sommarfestivalen

Snart inga artister kvar till SD:s sommarfestival

10:27 21 Jul 2016

Avhopp efter avhopp präglar Sverigedemokraternas festival i Sölvesborg.

Bedårande Barn, Ultima Thule och Jerusalem. Där har ni banden som fortfarande är kvar på lineupen till Sommarfestivalen i Sölvesborg. Festivalen, som går av stapeln den 26-27 augusti och arrangeras av SD, har mer eller mindre tömts på artister de senaste dagarna. Jan Johansen och Black Ingvars är bara några av akterna som har hoppat av.

– Vi vill absolut inte bli en bricka i det politiska spelet för Sverigedemokraterna, berättar Black Ingvars sångare Magnus Tengby till Göteborgs-Posten.

I Sommarfestivalens Facebook-grupp är stämningen minst sagt moloken. Många såg det som ett stort svek när publikfavoriten Jan Johansen valde att hoppa av. Han påstås dock ha varit medveten om att det är SD som ligger bakom festivalen hela tiden, men blev tydligen "skraj" när Expressen ringde upp och dubbelkollade detta. Som plåster på såren hävde Johansen ur sig en judekonspiratorisk groda om att "Rothchild äger Reuters" när den rasistiska sajten Nyheter Idag intervjuade honom efteråt.

– Ja, förstår att dom blir sura. Bättre att inte göra något. Spelar jag kommer pressen döda mig. Spelar jag inte blir SDare sura. Får skit vad jag än gör! Jag är inte så politisk, skriver Johansen i ett chatmeddelande som offentliggjordes på Instagram av Nyheter Idags reporter.

Läs även: "12 festivaler som förtjänar en större publik"

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!