Skid- och musiksäsongen igång på Bygget i Åre – Cleo och Tjuvjakt live på scen under premiärhelgen

Redaktion 13:48 15 Dec 2023

Från december till april är det full fart i både backar och barer i Åre. Festplatser som Bygget och Verandan kommer under säsongen, tillsammans med Brooklyn Brewery, att kurera musiken som förgyller skidsäsongen och se till att något finns för alla. Andra helgen i december kickade de igång festligheterna för säsongen 2023/2024.

Helgen den 7-9 december hölls säsongsstarten på Bygget, där tungviktare som Tjuvjakt och Cleo stod för liveunderhållningen. Nu startar en intensiv period av livemusik och dj:s för både vardag, helg och högtider. Men en liveartist varje torsdag fram till Åre Sessions i april berättar Martin Wikström på Bygget om helgen som gick och säsongen som kommer.

Berätta om öppningshelgen.
– På torsdagen körde vi Cleo och hade ett förmingel med Brooklyn Brewery. Superlyckat! Hon är väldigt duktig live. Som helhet är vi nöjda. Det finns alltid smågrejer man kan göra bättre och det får vi ta med oss.

Musiken har ju en central del hos er. Kommer ni fortsatt satsa på hiphop under året?
– Absolut. Det är nästan 20 artister vi tar hit på en vinter och det är så pass olika gäster – med nyårshelg, studentveckor, sportlovsveckor – så vi vill få in det som passar beroende på gästerna, men absolut kommer vi ta in hiphop. Vi har en juldagsfest där vi kör i fyra dagar och där har vi bokat in ADAAM.

Berätta om ert samarbete med Brooklyn Brewery!
– Vi har samarbetat i vinter. Dels hade vi det här minglet sen kommer vi varje söndag köra något vi kallar för ”Söndagsklubben på Verandan”, där vi har två dansgolv tillsammans med Brooklyn och fokuserar på deras bärs och gör lite större nedslag med event.

För dom som ännu inte besökt er, berätta om lite om Byggets upplägg.
– Vi har ju Studion, där vi kör ganska klubbig musik. Mycket house, elektronisk musik, en liten touch på EDM och fokus på ljud och ljus. Sen har vi ju Bistron, där vi spelar allt i från hits till schlagermusik. Det är golvet som alltid fylls först, det alltid kul och uppskattat. Bredvid har vi ett ställe som heter Rocken där vi kör lite rockmusik. Det är ingen dj som spelar utan lite mer häng och snack med lägre volym. Lite mer chill miljö. Sen har vi Biblioteket som är vårt VIP-rum med drinkbord och 25 års åldersgräns. Där hade vi Brooklyn-eventet också, en väldigt trevlig lokal och mysig inramning.

Wille Biörk, varumärkesansvarig för för Brooklyn Brewery i Sverige, berättar vidare om samarbetet:
– Brooklyn tillsammans med Bygget/ Verandan kommer som Martin säger hosta söndagsklubben varje söndag, 19 söndagar framåt under säsongen. Sedan under vår nya musiksatsning som heter Brooklyn sounds, där vi kommer att ha en större live akt under sportlovet samt återskapa succén från förra året med en ”minifestival” med artister och Dj´s för Brooklyn sounds i april. Arbetet vi håller på med just är att titta på alternativ för dessa tillfällen. Mera kommer att annonseras inom kort.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!