Skärpning!

Sandra Nelson 15:15 14 Oct 2011

 

Vi är oroade över den utmattande trenden med importerade format. Cover-tv blir ofta hopplöst platt på svenska. I sann folkbildaranda ger vi en liten guide till hur man kan göra det bättre!

 

● Lex Sveriges Mästerkock. Sätt inte Per Morberg i varenda importerat matformat. Särskilt inte sådana som vinner på en mysig och härlig stämning och en anda av tillåtande passion.

● Innehåll före form. Det spelar ingen roll om kulisserna är likadana som i originalet om innehållet är hjärndött. Att de som deltar har kul är inte samma sak som att vi som tittar har det. Maestro är ett tragiskt exempel.

● Hopplösa fall. Mäklarprogrammen blir inte bättre för att de är exakt likadana som de brittiska. Tvärtom är de SKITTRÅKIGA allihop. SKITTRÅKIGA!

● Jante och Svenne. Är den bärande programidén varma och excentriska vanliga människor kan man inte åka hem till någon torr familj som stelt ska försöka spexa loss i tv. Sådant får vi tittare ont i magen av. Vill folk ”bjuda på sig själva” märks det redan i researchen.

● Socker i botten. Man måste inte vara otrevlig för att locka tittare. Det fina med Idol är att se de små grynen utvecklas och bli bättre, inte att se alla hoppfulla nedtryckta i skorna.
sandra Nelson

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!