Sjung ut på Moyagi

09:10 15 Sep 2022

Tio privata karaokerum med över hundratusen låtar att välja mellan. Våren 2023 öppnar Moyagi i Malmö.

Det var efter en resa till Kina som en av medgrundarna, Jonathan Merloo Sjöö, fick en tanke om att öppna en karaokebar i Sverige. Idén gick ut på att man skulle ha privata karaokerum där man kunde samla vänner, familj eller kollegor för att sjunga och dansa. Idén delade han med sig av till vännen och den andra medgrundaren, Alexander Irinarchos, som inte kunde släppa tanken. Och efter det kom även Alexanders vän, Marcus Schuterman, in i bilden.
– Vi träffades alla tre och pratade om det här och då gick det ganska snabbt. Vi hittade en lokal, fick in pengar och sen öppnade vi i maj 2020, mitt under pandemin. Vi tog oss igenom den perioden och nu är vår ambition att bli en global eatertainment-spelare, säger Jonathan Merloo Sjöö.

Marcus Schuterman fyller i:
– Moyagis varumärke är som en korsning mellan ett futuristiskt Tokyo och ett gammalt Yakuza-klubbhus, det är den känslan som vi vill att folk ska få när de kommer hit. Vi vill att folk ska bli tagna till en annan värld. Man kliver in i vår enhet och får en annorlunda upplevelse, det ska nästan vara som att kliva in i en ny värld. Det ska absolut inte vara som att gå på en vanlig restaurang. Vi jobbar väldigt mycket med neonljus och att bygga en mysig, intim miljö för att skapa den här känslan av att kliva in i en ny värld. Gästens upplevelse är välpaketerad, genomtänkt och vi lägger mycket tid på att upplevelsen ska vara sömlös.

Nu väljer Moyagi att expandera verksamheten till Malmö och öppnar därmed sin andra karaokebar. Lokalen ligger på Södertull och man planerar att öppna våren 2023. I lokalen kommer det att finnas tio separata rum med plats för mellan fyra och tjugo personer.
– Du kommer hit med vänner, kollegor eller familj och får ett separat rum. Och det är lite det som är nyckeln. Det ska vara en trygg miljö där du ska kunna sjunga, dansa, äta och bara ha det roligt. Tänk en hemmafest fast på lokal – du kontrollerar upplevelsen. I rummen kommer det finnas en Ipad med över hundratusen låtar och sen kan man göra beställningar direkt från rummet. Och utöver det kommer vi ha en häftig interiör i varje rum, säger Merloo Sjöö.

Maten på Moyagi kommer gå i sydostasiatiskt stuk. I Stockholm serverar man sedan tidigare bao, dan dan-nudlar och vårrullar och det kommer man fortsätta med i Malmö. Utöver det kommer det även finnas en bar där man planerar att ha live-uppträdanden och dj-spelningar.

Anledningen till att man valde att öppna just i Malmö är att det finns stora framtidsplaner för Moyagi. Och då tycker man att Malmös närhet till kontinenten är lockande.
– Idén har alltid varit att vi ska ta oss ut i Europa och förhoppningsvis till USA. Vad vi älskar med Malmö är att det är mångkulturellt. Det är nära Köpenhamn och Köpenhamn är i sin tur nära centrala Europa. Många européer kommer till Köpenhamn som sedan kommer till Malmö. Många malmöbor har utekvällar i Köpenhamn och det är många danskar som kommer till Malmö. Vi tycker det är kul och spännande att få känna lite på den internationella känslan. Vi vet att Malmö är den största byn i Sverige. Det är väldigt litet, men det är ändå väldigt mycket som händer i Malmö. Vi är supertaggade på att öppna i Malmö. Det bubblar i Malmö, säger Schuterman.

– Min fru kommer från Skåne så jag är mycket i Malmö. Bara de senaste åren tycker jag att man märkt en stor förändring. Det händer väldigt mycket mer i Malmö, det byggs mycket och det går väldigt snabbt i Malmö nu. Och sen finns det inget liknande i Malmö idag, så där tror vi att vi kan bidra med något som är unikt och kul, säger Merloo Sjöö.

Varför ska man besöka Moyagi?
– Jag tycker att det här är en upplevelse som inte finns i Malmö i dagsläget. Det är en fun factor som inte finns någon annanstans. Upplevelsen i form av vår inredning, belysning – bara det i sig är en upplevelse som inte finns någon annanstans. Även om du exkluderar karaoken så finns inte den upplevelsen som vi kommer med. Och när man sen lägger till karaoken så blir det en härlig bonus. Att kunna köra en karaoke som en after work på eftermiddagen, vid middagstid eller sent på kvällen – det är ett koncept som är värt att gå till och uppleva, säger Marcus Schuterman.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.