Siv och Åke lanserar kollektion med Ladies Love Hip Hop

13:48 9 Nov 2017

Den 25 november inleds samarbetet mellan vintagebutiken och kollektivet.

"Selected by ladieslovehiphop" är namnet på vintagebutiken Siv och Åkes samarbete med hiphop-kollektivet Ladies Love Hip Hop. Kollektionen består av handplockade vintageplagg, framtagna av Rebecca Tegegne, Linda Napoles och Nataša Marijana. Syftet är att integrera båda parters målgrupper i ett kreativt sammanhang där fokus ligger på att våga utveckla personligt uttryck via kläder.

Vintagebutiken Siv & Åke öppnades år 2015 av syskonparet Anni och Joel Jönsson och drivs idag tillsammans med Ida Dahlgren. Butiken är döpt efter Anni och Joels mormor och morfar. Trion driver butiken därför att de vill att fler ska återanvända kläder.

Hur känns det?
– 
Vi har velat göra det här väldigt länge och är supertaggade på att det äntligen händer. Siv&Åke har en fantastisk atmosfär i butiken. Det är också väldigt kul att jobba med Anni, Ida och Joel som har en öppen och fräsch inställning till mode och nya ideér, säger Nataša Marijana initiativtagare från LLHH.

Var det svårt att hitta 15 olika looks åt 15 vänner? 
– Vi har turen att ha väldigt kreativa och öppensinnade vänner så att välja kläder blev en väldigt rolig upplevelse. Det var till och med svårt att begränsa antalet modeller då vi hela tiden kom på fler vänner att ha med. Men det blev 15. Under en hel dag hade vi fitting i butiken. Det var kartonger och kläder överallt men trots allt kaos lyckades vi få fram 15 riktigt feta outfits. Vårt fokus låg på att maxa våra vänners personligheter och det gav en stark känsla av individualitet.

Varför vintage?
– Återvinning är en självklarhet och något man alltid kan tänka på i vardagen. När det kommer till vintage kläder är det ett grymt plus i kanten. Inte nog med att det är miljövänligt så är det otroligt spännande. Ett plagg blir som en resa i tiden. Man vet aldrig vem som burit det och den tankeställaren är väldigt intressant.

Den limiterade kollektionen "Selected by Ladieslovehiphop" inleds med ett dagsevent i butiken den 25 november och säljs fram tills årsskiftet.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!