Sigtuna Brygghus till Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm

09:38 22 Jan 2020
Sigtuna Brygghus startades 2005 av Peter Forss, David Meadows och Håkan Lundgren. Från början var det ett hobbybryggeri med en produktion på omkring 600 liter i veckan men 2009 fick man ordentlig i och med en utbyggnad. Året därpå inleddes ett samarbete med S:t Eriks och sedan ett antal år delar bryggerierna lokal på heltid, medan bryggeriets kapacitet har utökats till över en miljon liter per år. Filip Nilsson svarade på våra frågor.
 
Berätta hur ert bryggeri startades?  
– Med en öl. Så mycket stort som startats med en öl. Så även Sigtuna Brygghus.
 
Hur skulle du beskriva er ölstil? 
– Lite som David Hasselhoff, lekfull med samtidigt någon att luta sig mot i hårt väder.
 
Vad kännetecknar en bra öl? 
– Att det finns balans och harmoni, men samtidigt utrymme för att vara yster och lättsam. Och att den är bryggd på Sigtuna Brygghus såklart.
 
Vad tror du att det är som lockar med just hantverksbryggerier? 
– Förhoppningsvis samma sak som behöver locka i samhället i stort, mångfalden.
 
Om du inte får säga ditt eget, vilket tycker du är Sveriges bästa bryggeri just nu? 
– Sååå svårt att inte säga Sigtuna Brygghus. Men personligen gillar jag Morgondagens och Brygghus 19 just nu. Måste också nämna bland annat Klackabacken, All In och Brewski för fruktansvärt bra roddande med sina festivaler.
 
Vilken är din egen favoritöl just nu? 
– Årets upplaga av Sigtuna Midvinterblot. Som en lång, varm kram i vintermörkret.
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!