Septembers bästa filmer 2016

14:27 22 Aug 2016

Med hösten kommer eventuellt en ökad längtan efter att stanna inomhus och titta på film. Vi vet vad du ska se.

1. Midnight Special
Sett färdigt Stranger Things? Då kanske den åttiotalshyllande science fiction-thrillern Midnight Special kan vara något för dig. Fast kanske ändå inte. För istället för den numera rätt ytliga, publikflirtande genrefilmsnostalgin väljer regissören Jeff Nichols att fokusera på en stressad far, hans utomjordiska son och deras farliga resa mot det okända

2. Min pappa Toni Erdmann
Alla som någonsin skämts för en förälder lär relatera, skratta och gråta till den bitvis absurda dramakomedin Min pappa Toni Erdmann. En karriärist får plötsligt besök av sin far. Med sina peruker, löständer och djurdräkter tar han priset som tidernas pinsammaste pappa. Visst börjar det lättsamt, men sakta växer en subversiv figur fram som upprör det sociala spelets ordning.

3. Kärlek, konst och risvin
De senaste två decennierna har Hong Sang-soos cineastiska fylleslag hyllats på festivaler världen över, men inte förrän nu gör han debut på den svenska biorepertoaren. Som vanligt är huvudpersonen från filmskrået. Det snackas, krökas, raggas och leks med temporala förvirringar med en dimmigt lågmäld intelligens.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2016.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!