Sekt öppnar på Östermalm

10:07 9 May 2019

Alltså restaurangen Sekt. En helt ny tysk matscen som kommer servera mat, öl och viner inspirerat av det sydvästtyska köket.

I Foods gamla lokaler på Runebergsgatan 1 är renoveringsarbetet i full gång. I maj öppnar kockarna Pelle Johansson och Patrik Karlsson en helt ny restaurang med fokus på det tyska köket. Men den här gången blir det inga schnitzlar. Istället kommer menyn bland annat bjuda på sparris, tysk surdegspizza och olika tyska pastarätter. Mat som i sin tur är besläktad med den franska och italienska matkulturen. Tillexempel ”schupfnudel” som påminner om Italiens gnocchi, eller ”maultaschen” som är som raviolisar. Det vill säga olika rätter med namn som inte alltid går att uttala.

Vad är tanken bakom Sekt?
– Vi vill ha ett annat typ av tyskt kök, än det som man normalt tror. Vi skulle tycka det var kul att laga den här maten och visa upp den för Sverige, säger Pelle, medgrundare av restaurangen.

Sekt, som är tyska för mousserande vin, kommer förutom att bjuda på sydvästtysk mat, specialimporterade tyska viner och kvalitetsöl på tapp, även pumpa tysk hip-hop från högtalarna i restaurangen. Och tillsammans med denna härliga kompott av tyska ingredienser kommer dessutom inredningen låtas inspireras av den tyska kulturen. Kommunikationsbyrån Lejonhjärta har arbetat med att ta fram en Bauhaus-inspirerad stil med höga soffor och matchande barbord längs väggarna. Och i mitten ett communitytable.

Med andra ord blir det en riktig helupplevelse av tysk kultur.

Sekt öppnar 16 maj.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!