Foto: Björkåfrihet

Second hand-kedjan Emmaus byter namn till Björkåfrihet

12:33 6 Jun 2019

Organisationen har hetat Emmaus Björkå sedan 1965.

En av Sveriges största second hand-kedjor, med butiker i Göteborg, Borås och Malmö, kommer inte längre att gå under namnet Emmaus Björkå. Organisationen har utöver sin second hand verksamhet även solidaritetsverksamhet med socialt arbete och bistånd i Sverige och internationellt, och de har hetat Emmaus Björkå sedan starten år 1965.

Det nya namnet som införs under 2019 är Björkåfrihet, vilket refererar till organisationens rötter i småländska Björkå Glasbruk. Namnbytet kommer ifrån att de nu lämnat den internationella Emmaus-rörelsen för att istället bli en fristående organisation. Deras nya logotyp kommer att vara ett rött björklöv med en eldflamma i.
– Vår förening har alltid haft olika funktioner och syften. Solidaritetsarbetet och våra socialistiska värderingar står som alltid i centrum och det symboliseras av den röda färgen i loggan. Miljöarbetet som har med second hand och återbruk att göra syns i lövet. Eldsflamman står för vår integritet och för den ständiga kampen att göra utsatta gruppers röster hörda, för mänskliga rättigheter, självbestämmande och inkludering, säger Mikela Lundahl Hero, föreningens ordförande i ett pressmeddelande.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!