Scenguiden till våren och sommaren i Malmö

Redaktion 11:03 4 May 2023

Här är föreställningarna som du inte får missa under det andra kvartalet 2023. 

Prisoner of the state 
Malmö Opera
Nu kommer Pulitzerprisvinnande David Langs opera äntligen till Malmö. Med inspiration från Beethovens Fidelio skrev Lang historian om en kvinna som klär ut sig till fångvaktare för att rädda sin make ur fängelse. New York Philharmonic stod för urpremiären för fyra år sedan, nu framförs verket av Malmö Operaorkerster, Malmö Operakör och fyra solister, dirigerade av Steven Sloane. 
3-4 juni

Mottagning för magiska besvär 
Inkonst 
För den som trivs med att själv vara en del av föreställningen finns goda möjligheter när CRUSH intar Inkonst med sin Mottagning för magiska besvär. Den queera konstgruppen bestående av Lisa Färnström, Robin N Spegel och Laura Wihlborg har skapat ett interaktivt ljudverk som med hjälp av både fiktion och verklighet ska utforska anonymisering, transformation och eskapism. 
10-17 juni

Kebaben på skäret 
Intiman, Malmö Stadsteater
Özz Nûjen och Parwin Hoseinia syns i huvudrollerna som restaurangägarna Remi och Alex i den här komedin av Alma Kirlic. Kebaben på skäret baseras på den verkliga historien om en kebabrestaurang i Stockholm som hotades med vräkning för att boende i huset klagade på matos. Den är ett samarbete mellan Riksteatern och Malmö Stadsteater.
Spelas fram till 6 maj

Sydsvenskan 175 år
Malmö Live
Fira att Sydsvenskan överlevt i nära två sekel tillsammans med Malmö Symfoniorkester. Jubiléet leds av komikern och programledaren Kristoffer Ahonen Appelquist och LouLou Lamotte kommer att stå för sången. Under kvällen utlovas quiz, om vad förtäljer inte programmet, men låt oss hoppas att det inte handlar om Stockholm. 
8 maj 

What did I just do? 
Dansstationen
Artisten Maud Karlsson återger sina 60 år på jorden med en resa i tid och rum. Samtidigt ställer hon sig frågan i vilken utsträckning minnen blir en del av vår identitet, och huruvida vi är medvetna  om vad de har för inverkan på våra nuvarande åtgärder. Koreografi av Fabio Liberti. 
9-10 juni

David Ritschard 
Kulturbolaget 
Sällan har en artist haft så mycket aura av att ha spelat på KB utan att faktiskt ha gjort det. Stockholmssonen Daivd Ritschard är högaktuell med EP:n Rockbotten men tycks befinna sig mil ifrån den för tillfället. Med andra ord upplagt för en succékväll. 
13 maj

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2023.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!