Scenguiden till våren och sommaren i Göteborg

Redaktion 11:00 20 Apr 2023

Här är föreställningarna som du inte får missa under det andra kvartalet.  

PROCESSEN
Göteborgs Stadsteater
Pontus Stenshäll tar sig an Franz Kafkas världsberömda roman  och flyttar in handlingen på teatern. Här är Josef K regissör i stället för banktjänsteman – och när vakterna rusar in mitt under en repetition blir handlingen precis så mardrömslik som i romanversionen.
Spelas till och med den 27 maj.

SKÖNHETEN I KAOS
Folkteatern, Olof Palmes plats 1
Välkommen in i författaren Julia Ravanis äventyrliga värld – där svarta hål gör att tiden och rummet byter plats. Pjäsen Skönheten i kaos bygger på Ravanis populärvetenskapliga bok med samma namn, som handlar om parallellerna mellan teoretisk fysik och mänskliga upplevelser. Där skönheten finns i kaoset, kropparna, naturen och konsten.
Spelas till och med den 3 juni. 

DET VAR EN GÅNG PÅ GRAND HÔTEL
Göteborgsoperan, Christina Nilssons gata
Sverigepremiär för denna lustspelsoperett i två akter av Paul Abraham i ny svensk översättning av Fredrik Fischer och Linnea Sjunnesson. Amerikanska Marylou reser undercover till franska Rivieran för att övertyga eliten på ett lyxhotell i Cannes om att medverka i nästa stora Hollywoodfilm. I sin jakt på verkliga människor får hon sällskap av prinsessan Isabella. Tillsammans upptäcker de alla de falska öden och äkta känslor som ryms på hotellet.
Spelas till och med den 9 juni. 

IMPROVISION SONG CONTEST
Stora Teatern, Kungsparken 1

I samarbete med Gbgimpro arrangerar Storan en gång om året Improvision Song Contest, en lika delar kärleksfull drift som kaxigt alternativ till Melodifestivalen. Vid entrén får publiken skriva förslag på låttitlar och under föreställningens gång drar sedan artisterna varsin låttitel samtidigt som bandet lottar fram en genre. Därefter framför artisterna sina nummer direkt, helt utan förberedelse.
Spelas den 8 maj, vilket råkar vara samma vecka som Eurovision drar igång.

OSLIPAT PRATAR OM DÖDSSYNDERNA
Aftonstjärnan, Plåtslagaregatan 2
Humorklubben Oslipat bjuder in till en mix mellan standup och forskarsamtal när de djupdyker i det tidlösa temat synd. Närmare bestämt de sju dödssynderna. Kvällens komiker består av Niklas Andersson, Elinor Svensson, Johannes Finnlaugsson, Ludde Samuelsson och Tina Bergerus. Som konferencier ser vi Oslipats klubbdirektör Fritte Fritzson. 
Spelas den 13 maj.

NUET – STEPHAN BODZIN
Trädgården, Nya Allén 11

Stephan Bodzin är ett av de största namnen inom melodisk techno som har spelat på några av världens största festivaler och klubbar. Nu är det äntligen dags för honom att ta sig an Göteborg och Trädgår’n för första gången. Med sig har han bland annat sin fru Luna Semara som öppnar dansgolvet, även hon med melodisk techno. 
Spelas den 30 april. 

THE TALLEST MAN ON EARTH
Pustervik, Järntorgsgatan 12-14
Det sägs att minst en person gick hem i besvikelse från Södra teatern i Stockholm då han hade väntat sig att få se världens längsta man när Kristian Matsson spelade under sitt alias. Troligtvis har Göteborgspubliken bättre koll när han gästar Pustervik under ett antal kvällar. Intresset är emellertid skyhögt så håll utkik efter biljetter. 
Spelas ett antal kvällar i maj. 

LYCKLIGA I ALLA VÅRA DAGAR
Backa Teater, Lärdomsgatan 1C

Backa Teater försöker sig på att ge dig svar på hur du blir lycklig. Även om projektet på förhand tycks dömt att misslyckas. Föreställningen är kollektivt skapad av Backa Teaters ensemble tillsammans med dramatiker Emma Palmkvist och konstnärlig ledare och regissör Lars Melin.
Visas till den 20 maj.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2023.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!