Foto: Ivan Nuñes

Saurabh Sinha: "Några tips till dig som osar"

Redaktion 10:37 6 Aug 2014

Saurabh Sinha är en av festbranschens silverrävar. Redan 2007 belönades han med Nöjesguidens Stockholmspris som Nöjesförbättrare, då för sitt jobb med Berns källare. Här ger han dig inför Way Out West och på äkta Ribbingmanér några tips till hur du – ur en festarrangörs perspektiv – beter dig mest etikettriktigt. Sen får du själv avgöra vad du är du villig att göra för att gå på en fest. Nedanstående text är en replika av den facebookstatus som gav upphov till en mindre debatt i ämnet i förra veckan.

"Några tips till dig som osar. Skriv aldrig bara 'kan du skriva upp några polare på listan?' ha alltid med namnet på den/de som ska osas i det första smset/mailet/brevet när du ber om hjälp. Då slipper man skicka ett sms till och be om namn. Då skickar jag tillbaka ett svar om det går eller inte. Ett tack behövs inte heller just då men uppskattas som fan dagen eller dagarna efter när man inte längre blir stressad så fort luren vibrerar. 

Det är ofta ett jävla helvete med listförfrågningar. I de flesta fall ber jag om fullständiga namn, då vill jag ha det på följande sätt. Exempel:
Olle Nilsson
Anna Andersson
Chris de Burgh

Alltså ett namn/rad utan kommentarer och gärna riktiga namn, inga alias då jag ber vakterna kontrollera leg ibland. Blir ditt problem.

Ring aldrig heller när festen är igång. Med stor sannolikhet är jag bland folk och kommer på min höjd se att du ringer och kommer inte svara för att vi inte kommer kunna höra vad vi säger till varandra. Om du måste få kontakt så skicka sms och skriv alltid vem som är avsändare. Jag har inte allas nummer i min mobil och i nödfall lånar jag någons telefon eftersom en iPhone har en batteritid på 30 sekunder.

Det ska vara enkelt och inga krusiduller. När jag jobbar med ett projekt behöver du som aldrig ringer mig kallprata – jag vet varför du ringer så fråga rakt ut så sparar vi båda tid.

Nu någonting extra viktigt som folk som inte har mitt jobb inte förstår.

När och om du får ett nej beror det på att jag alltid brukar byta ut folk på mina listor. Bjuder jag exakt samma varje gång blir det lite trist. Jag vill att du ska se lite nya ansikten varje gång du kommer till en av mina fester. Jag är väldigt rak med detta och är i 9 av 10 fall omutbar. Om du vill lägga till en person och jag nekar så brukar jag få som svar att "Men det är ju bara en till!" då kontrar jag nu med att jag har kontakt med några hundra inför varje fest och för att vara rättvis mot alla så måste jag säga nej till ALLA som ber om extra, annars blir 'bara en till' ganska lätt kanske 100 till och då kanske du får vänta i kö lite längre eller kanske inte komma in alls.

Missförstå mig rätt. Jag är jätteglad över att så många alltid vill komma på mina fester. Texten är inte menad att vara dissig mot mina gäster utan ska underlätta för framtida osningar.

Jag önskar att jag kunde bjuda alla alltid men det skulle bli himla trist. Säger jag nej denna gång får du kanske komma nästa gång eller gången därpå.

Några tips som avslutning:

– ring aldrig när jag jobbar.
– om du står i en kö där vakterna vet vem du är så ställ dig på en plats så vakterna ser dig och låt de i sin tur ta in dig när de har tid istället för att göra som medelsvennen/fashionistan att ställa sig längst fram och vifta förgäves.
– bråkar du med någon blir du bannlyst från mina fester, för att jag tycker att vuxna människor som muckar är det töntigaste som finns (män speciellt).

Det var allt för denna gång. Osa rätt så ses vi."

Ovanstående text är ett utdrag av den facebookstatus huvudpersonen publicerade första veckan i augusti.

Vi bad även Saurabh att svara på några frågor om det hela.

Jag har aldrig blivit bjuden på någon av dina fester, vad gör jag för fel? 
– Du gör ingenting fel. Jag utgår alltid från folk jag känner när jag bjuder in till fest. De tar med sig sina vänner. Om du känner någon som ska gå på en av mina tillställningar så fråga om du får följa med så kanske vi ses! Det blir alltid roligare med lite nya ansikten.

Hur bär man sig åt för att skapa intresse för en tillställning och göra den åtråvärd?
– Jag är ganska avskärmad från omvärlden och har usel koll på vad som händer och vad som anses vara åtråvärt men generellt sett i Stockholm så handlar det oftast om att locka med någon känd dj eller artist, något jag sällan eller aldrig gör för att jag vill att mina gäster ska lita på att jag har gjort allt jag kan för att du som gäst ska ha så kul som möjligt. Musiken är aldrig det som knyter ihop mina fester, det är gästerna som gör det.

Krogdiskriminering är ett tämligen vanligt förekommande problem, hur jobbar du med det?
– Mina fester är oftast för slutet sällskap vilket innebär att jag bjuder in de jag vill. 

Har du själv fått nej när du “fulosat” någon gång?
–Med tanke på hur länge jag har levt så har det säkert hänt någon gång men har inget speciellt minne av det. 

Saurabh Sinha är just nu aktuell med ett antal fester på Lounge(s) under Way Out West. 

Stad: 
Kategori: 
3 Visa kommentarer (3)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!