Så vill Miljöpartiet stoppa rasism och sexism på nattklubbar

17:42 10 Oct 2017

Indraget serveringstillstånd borde bli konsekvensen för den krog- eller restaurangägare vars personal agerar kränkande. Det anser Miljöpartiet som ny förelår en lagändring.

I motionen, som har stöd hos Riksdagen, efterlyser Miljöpartiet förändringar i alkohollagen. Detta för att komma till rätta med den sexism, rasism och oprovocerat våld som sker på restauranger och nattklubbar runt om i landet.

När ordningsvakter eller annan personal missköter sig får det sällan några större konsekvenser, eftersom bevismöjligheterna är begränsade, skriver Mp. Nu vill partiet att restaurang- och nattklubbsägarna tar mer ansvar. 

Den nuvarande alkohollagen gör det möjligt för kommunen att dra in serveringstillståndet för verksamheter som missköter sig. Det finns ett antal bestämmelser som måste följas och här vill Miljöparitet lägga till en punkt kring bemötandet av besökare. En lagändring skulle göra det enklare för kommunerna att gemensamt hantera problemet. Samtidigt sänder det en tydlig signal om allvaret i situationen. Nu väntar Miljöpartiet på svar från regeringen med konkreta förslag på förändring. 

Läs mer: Kritikstorm mot Trädgården, anklagas för att ha rasistiska vakter

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!