Så ska GIL sätta stopp för användandet av r-ordet

22:01 7 Mar 2018

GIL, kooperativet för Independent living, ligger bakom Instagramkontot Said by Retards som vill visa vilka som är de verkliga “retards”.

Endast en vecka har gått sedan Instagramkontot @Saidbyretards startades, trots det är flödet redan fyllt av klipp på personer med funktionsnedsättningar som läser upp citat från inflytelserika människor från världens alla hörn. Exempel kan vara: "Grab them by the pussy" och "Virginity is the greatest gift you can give someone". Bakom kontot står GIL som ligger bakom produkter som hyllade cp-docknan, cp-ölet och sextjänsten Secreta.

– I grund och botten inser väl de flesta att vi vill ha ett samhälle där alla är lika mycket värda och där vi respekterar varandra. Men som det är nu får vi funktionsnedsatta ofta stämpeln som riktigt korkade. I Said by Retards vänder vi på begreppen. Oftast blir vi med funktionsnedsättningar sedda som lite halvdumma och idioter när det i själva verket finns väldigt inflytelserika människor som säger jävligt skitiga saker, säger Anders Westgerd, GIL:s Verksamhetsledare, till VICE.

I och med den internationella kvinnodagen kommer flera kvinnofientliga citat publiceras.

Stad: 
Kategori: 
2 Visa kommentarer (2)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!