Så lång tid tar drinkarna för bartendern att göra

13:47 17 Apr 2015

Många stjärnor ska falla i rät linje för en episk kväll på krogen. Att inte fastna en evighet i baren är en av dem. 

För att din tid av roligheter är ovärderlig följer här ett högst ovetenskapligt drinktidstest. Hur lång tid tar det att få en drink utifrån drinkval? Mitt laboratorium är en ”hipp bar” med gedigen sprithylla och energisk bartender bakom disken.

Det är inget hett scoop att mojito är typ det jobbigaste du kan beställa i en bar. Heller inte att bartendern ofta svarar ”nej, men du kan få en caipirinha istället”. Tiden det tog att undersöka kökets myntabestånd, övertyga mig att ändra min beställning och sedan blanda ihop det brasilianska mojito-substitutet – 4,5 minuter. Tid det tog att dricka upp vätskan som följde med isberget i mitt glas – ungefär samma.

En gin & tonic kan till och med jag röra ihop, och borde rimligtvis inte ta längre tid att hälla upp än en stöl. Mycket riktigt, 26 sekunder efter uttalad beställning stod jag med ett highball GT i handen.

Whisky sour – här finns chansen för bartendern att stila och slänga in den valfria äggvitan. Den här snubben verkar dock föredra effektivitet framför finess. Dryga två minuter tog det ändå att skaka ihop en helt okej godkänd whisky sour.

På grund av journalistiska ambitioner vill en del av mig väldigt gärna ”sätta dit” mannen på andra sidan baren. Kunna rapportera om oacceptabla förhållanden och kollapsade system där en får vänta jättelänge på att få även den simplaste lilla drink. Efter att ha fått en white russian serverad på 1 minut och 6 sekunder börjar jag inse att det här inte kommer hända.

Mot slutet av kvällen har värdigheten sköljts bort till en avlägsen del av hjärnan, och drinkarna väljs därefter. Sött ska det vara och snabbt ska det gå! En specialvariant av päronglassplagiatet P2 (de har ingen Sourz i baren, och kan jag ärligt talat klandra dem?) står färdig på bardisken efter 1 minut och 18 sekunder.

Andra drinkar på genomsnittlig tid:
Old fashioned – 4 minuter
Margarita – 1 minut, 45 sekunder
Martini – 1 minut
Rom & cola – 45 sekunder
Redbull vodka – 30 sekunder

Läs också Stockholms bästa gin och tonic och Den perfekta drinken.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!