Så hanterar krögarna krogkrisen- Växthuset

09:32 20 Mar 2020

Krogbranschen befinner sig i kris efter den senaste tidens kraftiga nedgång. Vi har tagit pulsen på några av alla de krögare som drabbats och frågat hur de anpassar sig. 

Vi frågade Trädgårdens grundare Jakob Grandin om hur den senaste veckan sett ut på restaurang Växthuset.  
– Restaurang Växthuset har varit öppet och kommer fortsätta att vara det denna vecka. Under Bron å andra sidan har varit stängt sedan förra helgen och kommer så vara framöver. 

Vilka konsekvenser ser ni för ruljansen i branschen på kort respektive lång sikt? 
– Branschen kommer lida otroligt. Just nu ser den ut att stå nästa helt stilla och detta i en säsong där Stockholms krog och nattliv ska stå i vårblom. Jag är orolig att de åtgärder som regeringen satt in ej kan hjälpa de små företagen som idag ej har någon buffert för dessa tider. Vi som bransch behöver se ytterligare åtgärder för att inte totalt gå ner i sulorna.

Vilka åtgärder vidtas?
– Från vår sida ser vi över samtliga scenarios. Vi försöker dels att gemensamt med branschen peppa kollegor, vänner och personal för att se till att tankarna kan jobba långsiktigt och lösningsorienterat. Men jobbar självklart för att se över situationen dag för dag. Men det som behövs från samhället och regeringen är att inge hopp åt näringslivet. Att nu göra en kortsiktigt väldigt stor investering till de värst drabbade så att samhället kan undvika en långsiktig depression. 

Vad har ni för uppmaningar till allmänheten?
– Vi behöver först och främst tänka på de riskgrupper och äldre som utsätts värst för detta och se till att vidta de åtgärder som minskar att utsätta dem för risker. Vi behöver också se till att stödja vården och de äldre med både produkter och tid. De finns flera engagemang om att till exempel hjälpa äldre att handla mat eller att samla in sjukvårdsartiklar från din verksamhet. Ta hand om våra nära och kära, se till att umgås och ta bort ensamheten från vardagen. Hitta nya sätt i vardagen att digitalt inspirera och umgås. Vi kan börja tänka på kretsloppet. Låt restaurangerna vara din leverantör av mat istället för att bunkra upp tråkiga rislager. Du kommer att kunna få magisk mat för magiska priser den närmaste tiden. Försök hitta digitala sätt att konsumera kultur från dina lokal vänner och utövare. Många sätter idag upp sätt att stödja både artister och konstnärer på ett digitalt sätt. Utnyttja det! Annars finns en risk att branschens små aktörer går i konkurs och rensar Stockholm på de mest kreativa och mest spännande agendorna.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!