Krogbranschen befinner sig i kris efter den senaste tidens kraftiga nedgång. Vi har tagit pulsen på några av alla de krögare som drabbats och frågat hur de anpassar sig.
Kocken och krögaren Hugo Hall driver tillsammans med kompanjoner Champagnebaren, Unity Jazz, Bar Bruno och Kollektivet Dryckeshandel. Vi frågade hur den senaste tiden har sett ut på hans ställen.
– Döden.
Kommer ni fortsätta att ha öppet som vanligt?
– Ja, så länge vi kan.
Vilka konsekvenser ser ni för ruljansen i branschen på kort respektive lång sikt?
– Gäsp. Vi hoppas kunna överleva.
Vilka åtgärder vidtas?
– ALLA.
Vad har ni för uppmaningar till allmänheten?
– Lev precis som vanligt. Om du kan. Man kan ju köpa presentkort och take-away från krogar om det erbjuds. Och planera för framtiden. Hade du tänkt ha ditt bröllop utomlands? Boka Champagnebarens innergård med Unitys husband och cocktails. Ta en semester i din egen stad, lev som du gjort utomlands fast i Göteborg. Lev!