Så hanterar krögarna krogkrisen - Fiskbar17

Redaktion 14:33 22 Mar 2020

Krogbranschen befinner sig i kris efter den senaste tidens kraftiga nedgång. Vi har tagit pulsen på några av alla de krögare som drabbats och frågat hur de anpassar sig. 

 
Vi frågade Antonio på Fiskbar17 hur läget ser ut hos dem.
– Vi har väl tänkt oss att köra på så länge det går. Vi ser detta också som en möjlighet att bli bättre på att få folk att välja take away.
 
Hur har en senaste veckan sett ut?
– Den har varit konstig. Från i torsdags märkte vi en nedgång på besökare, i helgen på kvällen kom nästan ingen, lunchen var ok. Denna veckan har varit okej men med tanke på väder och vår nya uteservering borde vi haft mer såklart .
 
Kommer ni att hålla öppet som vanligt?
– Vi har stängt nu från 14 istället för 15 på lunch. Vi får se i helgen men antagligen stänger baren 22-23 istället för 01.
 
Vad tror du att detta kommer att leda till på längre sikt? 
– Branschen är väldigt hårt drabbad, vi är glada att vi är få och små och inte har fast anställda, skönt att slippa ge någon sparken. På lång sikt kan detta tyvärr leda till färre heltidskontrakt och mer osäkra arbetsvillkor. Jag tror också att i framtiden kommer man att försöka spara större nödbuffert i firman, för att säkra sig mot hårdare tider.
Samtidigt måste folk leva, förhoppningsvis går detta över snart och då hoppas vi att folk vill sitta hos oss, dricka kalla bubblor och äta fisk och skaldjur som sig bör . 
 
Vad gör ni för att anpassa er till läget?
– Vi jobbar nu med ett mindre lager, försöker att köpa in så klokt som möjligt och drar ner något på lyxiga produkter . Vi är noga med att inte använda timmar i onödan. Vi har även tagit ner take awaypriset till 99 kronor och gör reklam för att folk ska förbeställa maten hos oss för att ta den med till kontoret.
 
Vad vill du säga till allmänheten?
– Vi hoppas folk kommer ner och stödjer oss, vilket dom också gjort, stort tack! Hoppas alla håller modet uppe och hjälps åt i dessa tider.
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner