Så hanterar krögarna krogkrisen - Café Cuvee

13:26 19 Mar 2020

Krogbranschen befinner sig i kris efter den senaste tidens kraftiga nedgång. Vi har tagit pulsen på några av alla de krögare som drabbats och frågat hur de anpassar sig.

Vi frågade Tina Trigg på Café Cuvee hur den senaste tiden har sett ut hos dem.
– Den senaste veckan har varit extremt tuff, även veckorna innan. I lördags hade vi ett sällskap på två personer bokat, i vanliga fall ligger det på runt 70. Sen har vi sett ett enormt stöd från vänner, familj och stamgäster och deras hjälp kommer vara avgörande i dagsläget.

Kommer ni att fortsätta ha öppet som vanligt?
– Som det ser ut just nu planerar vi att ha öppet som vanligt. Det vi försökt bygga upp är ett extra vardagsrum och det behövs nu mer än någonsin. Vi vill verkligen inte behöva stänga och hoppas kunna ha fortsatt öppet tisdag till söndag från klockan 17,  men vi får ta beslut från dag till dag.

Vilka konsekvenser ser ni för ruljansen i branschen på kort respektive lång sikt?
– Förutom all personal som redan har och håller på att förlora sina jobb så kan flera restauranger bli tvungna att stänga ner. Långsiktigt får vi ett fattigare besöksliv, färre restauranger, nattklubbar, barer och hotell. Vi kommer förmodligen att känna av den tillfälliga bristen på gäster under en längre tid framöver, men om vi lyckas överleva kommer vi kämpa på tacksamma och överlyckliga att vi klarade oss!

Vilka åtgärder vidtar ni?
– Utan gäster och inkomster kan vi inte betala alla utgifter, vi tvingas strama åt där det går. Mindre personal, inga nya inköp, kontakt med hyresvärd för att få hyreslättnader, förhandlar med banken om stöd men det räcker inte, i slutändan måste vi ha tillbaka våra gäster för att kunna överleva. Regeringen är involverade och försöker hitta lösningar, det dom hittills gjort är korttidspermission så man kan behålla personal. Det är väldigt bra men tyvärr hjälper det inte oss krögare då våra utgifter förblir desamma, går vi i konkurs finns inga jobb att återvända till. Vi kan ta lån och skjuta fram våra arbetsgivaravgifter men då skjuter vi endast upp problemet och blir ännu mer skuldsatta, det är inte vad vi behöver just nu. Vi hoppas på åtgärder som resulterar i att fler restauranger kommer kunna finnas kvar, skattelättnader, bidrag och så vidare.

Vad har ni för uppmaningar till allmänheten?
– Gå ut på restaurang och njut med era nära och kära som är friska!  Kan ni ta semester i sommar spendera den då i Sverige, ät ute, gå på konserter, bo på hotell. Men just nu dör restaurangstockholm och de enda som kan hindra det är ni. Vi vädjar till alla friska att stötta branschen i dessa kritiska tider, det kommer att gynna oss alla.

Se fler artiklar om krogkrisen här

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!