Så får du de perfekta ögonbrynen – en fullständig guide

13:08 30 Apr 2015Ögonbryn har alltid varit en skönhetstrend på ett eller annat sätt – från nittiotalets jättenoppade till de nyligare superblekta.


Just nu får skönhetsvärlden inte nog av Cara Deleviadoodles supermarkerade bryn. Det känns som om de följer oss överallt, eller hur? Allt fler börjar få upp ögonen för just hur viktiga de är för ansiktets balans och symmetri – men ändå känns det som att vi har så dålig koll. Eller pratar jag bara om mig själv nu? Vi kan behöva någon som säger åt oss hur vi ska se ut, eller så har vi en jävlaranamma (alternativt begränsad budget) som får oss att vilja ta tag i det själva.

Jag har aldrig tänkt så mycket på mina bryn, mest att “de går väl inte att göra så mycket med”. Och när jag hör runt bland mina kompisar säger alla samma sak. Men är det här verkligen sant? Och vilka är isåfall ni supermänniskor som vet vad vi inte vet? Jag stod inte ut längre, så jag bestämde mig för att ta hjälp av ett tvättäkta proffs för att bota min hemmablindhet: Felicia på Benefit Brow Bar, inne på Sephora på Biblioteksgatan i Stockholm! Hon hjälpte mig att hjälpa er med en steg-för-steg-guide till dina ultimata bryn.

1. Vi började med något som de på Benefit så tjusigt kallar för “brow mapping” vilket är en trestegsmetod där du mäter ut var dina bryn ska börja, var deras högsta punkt ska vara och var de ska sluta.

Dina bryn ska börja i linje med vecket i näsvingen för att skapa balans i ansiktet. För att hitta den punkten kan du helt enkelt hålla något rakt från den punkten rakt upp mot brynen och mäta ut vart de borde börja. Nästa steg är lite klurigare, för att hitta “the arch” behöver du mäta från ytterkanten av näsvingen rätt igenom pupillen för att nå den punkt på ögonbrynet där den högsta punkten ska vara. Det är den som skapar ett maximalt lyft till ögat! För att sen avgöra vart just ditt ögonbryn ska ta slut mäter du från ytterkanten av näsvingen och förbi yttre ögonvrån. Går dina bryn för långt ner kan det ha en slutande effekt på din blick, istället för vara öppnande och lyftande.

2. Felicia tycker att precis alla ska färga brynen! Ja, även du som har naturligt mörka bryn, men framförallt glasnudlar som jag då. Hon säger att massa små strån, såna som vi dödliga inte ens märker, färgas i processen och att det skapar ett fylligare bryn och ger mer dimension. Och vet ni vad, jag tror på varje ord som kommer ur hennes mun, för jag blev snygg – men nu hoppar jag lite i den kronologiska ordningen här…

3. Efter detta ska du forma dina bryn, för att verkligen öppna upp ögonpartiet! Kör du DIY väljer du såklart din egen metod: noppa, tråda, vaxa... På Benefit Brow Studio vaxar de, och det säger Felicia är för att då följer alla små fjun med och det du vill framhäva poppar ännu mer. Så brynet ser faktiskt fylligare ut, trots att du tagit bort mer hår (!). Vaxet var såklart mildare och mer skonsamt än det som används på “andra ställen”, och personligen tyckte jag det var rätt skönt, faktiskt.

4. Avslutningsvis kan du sminka brynet med penna eller skugga för att addera mer färg och fyllighet, och sen fixera brynet med gel eller vax. Hos Felicia använde vi bara en produkt, Benefits Gimme Brow. Det är en fibergel med färg som har en liten, liten borste som möjliggör precisionsarbete. Fibergelen bygger på ännu mera bryn, skapar mer djup, och fyller i färgen ännu tydligare.


Disclaimer: Kristins bryn var färgade även på första bilden och därför inte genomskinliga.

Mina ögonbryn är i sitt naturliga tillstånd en riktig jävla katastrof, jag brukar kalla dem Galna Professorn eftersom det tyvärr är exakt vad de liknar. Om de inte fixeras med världens starkaste gel flyger de långa hårstråna åt precis alla håll och kanter, och eftersom de i princip är genomskinliga behöver de all färg i världen de kan få. Och jag trodde som sagt inte att det gick att göra något med mina bryn… Men jag måste säga att jag är så mycket mer nöjd med mina nya än vad jag någonsin hade kunnat drömma om.

Ska jag sammanfatta det här eller? Okej: lägg tid på dina ögonbryn. Och ta reda på vad just du passar i! Har du möjlighet att gå till Felicia är det toppen, för jag lovar att utöver ögonbrynsgudinna på heltid visade hon sig även vara en total blast. Men det är ju inte alla som kan. Därför hoppas jag att min lilla guide kan komma till någon hjälp där ute! Ta bara ett vanligt papper för att mäta linjerna i ditt ansikte till steg ett, brynfärg finns att köpa i alla butiker med smink, forma gör du bäst du vill, även om jag själv blev helt hooked på vax nu... Lycka till i ögonbrynsvärlden!

Läs även: Sju skönhetstips för dig som älskar smink men saknar pengar.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!