Så blir maten under Way Out West

Redaktion 19:48 5 Aug 2022

Finlir signerat Thomas Sjögren och Mwuanapizza står på menyn. 

En nyhet i årets matprogram på Way Out West är att Thomas Sjögrens restaurang Signum öppnar upp en sittande restaurang på området Stora Dammen. Här erbjuds du som gäst en vegetarisk åttarättersmeny med lokala och egenodlade råvaror.
– Vi kommer jobba lokalt med våra producenter i Västsverige och kan utlova en grym vegetarisk avsmakningsmeny och en helt unik restaurangupplevelse, säger Thomas Sjögren.

Menyn kostar 995 kronor och kan redan nu förbokas via Signums hemsida om du klickar på "boka bord". 

En annan nyhet är den lokala satsningen Local Chef’s Corner där talangfulla kockar med västkustkoppling presenterar varsin festivalrätt. Local Chef’s Corner kommer att husera vid Lilla Dammen där även restaurang Gaffelkonst erbjuder en femrättersmeny. På finlirsfronten återvänder festivalens huvudrestauratör Mats Nordström med ett team av 26 kockar. Höjden tas över av Spotify som gör Blendbaren – ett sätt att låta mat, musik och dryck mötas.

Slutligen är ytterligare en återvändare med i programmet i form av Norrlands Ljus cirkulära ölpizza som detta år görs i samarbete med pizzerian BOV och artisten Mwuana.

Hela matprogrammet är som följer. 

Finlir 
Signum - Thomas Sjögren
Gaffelkonst - Ulrika Forssell
Mats Nordström 

Local Chef's Corner
Koks - Oscar Lexö
Meatless Hunter - Melker Hedin
Roots - Adrian Persson
Hermanos Taco Kiosk - David Ravenäs
Restaurang Felicias-Gårda - Emma Johansson
Juniorkocklandslaget - Melvin Glimstål

Wolt Chef’s Market
Fafelle
Göteburgare
Mackverket
Dubbel Dubbel

Wolt at Björngårdsvillan
Kale & Crave
Stella Pizza
Zócalo
Bastard Burgers

Foodtrucks
BABAS Burgers
Belgian Waffles Company
Bohobar
Brandt Streetfood
Smålandsrullen
Jeffreys Food Truck
Mandelmannen Churros
MrMango
Rollin Bistros 
Tikka Roti Foodtruck 
Western Streetfood  
Escacito
Norrlands Ljus x BOV 
El Taco Truck
Peas of Heaven (Way Out Wurst)
Hooked Foods
Stockeld  
Café Björngårdsvillans Gelato

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!