Way Out West 2019 är i full gång, och festivalen har i år satsat mer på matutbudet än någonsin tidigare. Vi inledde således festivalhelgen med ett matsafari.
Startpunkten för matsafarit förlades till Höjden, som precis som tidigare år bjudit in såväl Agrikultur som Pompette. Grönsaker, gärna eldade sådana står på menyn på den förstnämnda, och nattvardsvin på den senares. Nytt för i år är dessutom att du kan ta med dig vinet, eller ölen, ner till matområdet vid Flamingoscenen då det är ett och samma serveringsområde.
Väl nere vid Flamingo är det enklare mat, eller så kallad volymmat, som erbjuds. Totalt serverar etableringen cirka 20 000 rätter under festivalen, till stor del i form av pizza. Vi provar bland annat en Pizza Roma med vegetarisk nduja som är formidabel.
Vidare till Lilla Dammen, där allsköns hantverksdryck samlats. Bland annat erbjuder Pomologik hantverkscider från Mälardalen. Vi provar en äppel- och humlecider som trots den låga alkoholhalten (3,5%) är stor i smaken. Även dryckesbutiken finns på plats och ett stenkast längre bort har Spendrups slagit upp en ölhall modell större, snarlik den som även gästade Lollapalooza. Beavertown, Brutal Brewing och Four Pure är några av inslagen bakom barerna.
Avslutningsvis parkerar vi rövarna nere i nya Chefs Market, även denna snarlik matetableringen på Lollapalooza men här bara med vegetariska råvaror. Ett tiotal namnkunniga restauranger och kockar gästar med ett urval av sina rätter. Bland dessa provar vi bland annat friterad risotto, eller Arancini, från Enoteca Maglia, en dekonstruerad svamptoast signerad Kagges samt falafel från Fafelle. Allt avrundat med en förrädisk Linn Söderström-donut.
Så äter du dig igenom Way Out West, lycka till att hinna med musiken också.