Runar Sögaard skriver Jimmie Åkessons självbiografi

09:56 22 Nov 2020

Den skandalomsusade norrbaggen skriver partiledarens memoarer.

Det verkar som att jag är den enda journalisten i Sverige som har läst Runar Sögaards nyutgivna självbiografi Gud gav oss tio bud – Jag har brutit mot nio av dem. Det är svårt att klandra någon för det. Den är ganska kämpig att ta sig igenom. Mycket på grund av att Runar envisats med att skriva boken själv istället för att anlita en spökskrivare. Vilket ställer till det för läsaren i och med att norrmannen inte riktigt besitter det skrivna ordets gåva. Dessutom kan man slå upp vilken sida som helst i boken och hitta en banal insikt om livet. "Allas våra liv är som en bok full med sidor", "Att ge upp är en permanent lösning på ett temporärt problem" och "Bara döda fiskar går mot strömmen" är tre av många exempel. Och om ni undrar om Runar har klistrat in hela texten till My way i slutet av boken är svaret på den frågan ja.

Men det var inte meningen att det här skulle bli någon bokrecension. Jag är här för att rapportera nyheten som gör mig ganska säker på att ingen annan journalist har pallat läsa boken. Mot slutet berättar nämligen Runar om när Jimmie Åkesson medverkade som gäst på Runars talkshowturné 2018.

"Turnén blev verkligen en succé och jag tror Jimmie kände sig ovanligt trygg under intevjuerna där han kanske för första gången fick tala till punkt utan att hela tiden bli onödigt pressad och felaktigt ifrågasatt. Hans ärlighet överraskade mig positivt och fast jag aldrig har röstat på Sverigedemokraterna, såg jag kvaliteter i honom som jag i framtiden tror kan ta honom hela vägen till Rosenbad", skriver Runar Sögaard. 

Att inte bli "onödigt pressad" och "felaktigt ifrågsatt" gav tydligen mersmak. För nu har Jimmie Åkesson utsett Runar Sögaard till sin levnadstecknare.

"Jimmie Åkessons liv och kallelse väckte min nyfikenhet så till den grad att vi nyligen enats om att jag ska få nöjet att skriva hans självbiografi som är planerad att komma ut hösten 2021", skriver Runar Sögaard.

I boken får vi också veta att Runar besökt Disney World Orlando inte mindre än 23 gånger. Men det är en helt annan historia.

Uppdatering: Sverigedemokraterna har nu dementerat Runars påstående.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!